Workshop med Azadeh Esmaili Zaghi

Onsdag, 19 juni, kl 14:00 – 16:00
På Garaget, Lönngatan 30, Malmö
Öppet för alla, ingen åldersbegränsning
Gratis

Som en del av utställningens offentliga program The time it takes: Azadeh Esmaili Zaghi, som går att besöka på Skånes konstförening fram till 14 juli, bjuder vi in ​​till workshopen “Att konstruera nyckelringshistorier. Att konstruera tid “.

Hur kan du berätta en historia, lycklig eller sorgsen, lång eller kort, genom ett objekt?
Vi välkomnar dig till Garaget där du kan skapa din egen nyckelring som omfattar en berättelse du vill berätta. Du kan ta med dina egna älskade saker som du vill göra till nyckelringar, eller skapa nya objekt ur det material som vi kommer att finnas på plats. I slutet av workshopen kan du välja att antingen behålla dina nyckelringar eller donera dem till Azadehs samling, där de kommer att hanteras varsamt.

Workshopen inspireras direkt av den storskaliga installation “Keys of Heaven”, som Esmaili Zaghi ställer ut för första gången i sin fulla storlek. Installationen är gjord av över sex hundra nycklar och nyckelringar – en samling som konstnären har samlat under hela hennes liv, från olika människor och platser. Den omfattar en oändlig serie referenser; från leksaker till kulturella klichéer, från kända varumärken eller souvenirer till handgjorda minnesattiraljer. Keys of Heaven är ett pågående minnesmonument som växer genom åren. Det hänvisar till barndomen och de otaliga förbisedda berättelserna om barnen – fångade i internationella konflikter, i deras föräldrars ekonomiska kamp eller i sina dagliga liv i olika sammanhang. Betydelsen av nycklar och nyckelringar hänvisar till hemmet, tillhörighet, att förlora något eller behålla det med omsorg.

Workshopen kommer att följas av ett konstnärssamtal samma dag klockan 18.00 på Skånes konstförening, Bragegatan 15.

Azadeh Esmaili Zaghi föddes i Iran-Teheran 1981 och har varit verksam i Sveriges konstscen under de senaste tio åren. Hon tagit examen i Master i Fine Art vid Akademin Valand och ha en BA i Fine Art från Azad Konst och Arkitektur universitet i Iran. Under de senaste två åren har hon även vidareutbildat sig inom ”Kritisk pedagogik och projektledning” och jobbat som lärare för kursen ”Konst, Pedagogik och Sociala aktioner” på Akademin Valand i Göteborg. Zaghi har medverkat i en mångfald konstnärliga och pedagogiska projekt inom samtidskonsts scen med fokus på representation, demokratin, tillgänglighet och delaktighet. Hon har pedagogiska erfarenhet, erfarenheter som projekt kurator och konstkonsulent från att jobba för och med Kulturföreningen Tåget och Borås konstmuseum, Göteborgs Konsthall, Röda Sten konsthall, ICIA – Institute for Contemporary Ideas och Göteborgs Konstbiennalen. Dessutom har hon under de senaste tio åren deltagit i ett tjugotal utställningar i Göteborg, Borås, Norge och Iran, och visat egna arbeten på t.ex. Göteborgs Konsthall, ICIA Konsthall, Galleri 54, Galleri Aveny och Galleri Konstepidemin.

Curatorer: Simona Dumitriu & Tawanda Appiah