Skånes
konstförening

Skånes konstförening driver ett galleri för utställningar av samtidskonst, kulturevenmang och pedagogik i stadsdelen Södra Sofielund i Malmö. Genom projekt och samarbeten når vi ut till andra platser i staden och i regionen.

Föreningens verksamhet flätas samman av tre trådar. Den första är vårt curaterade utställningsprogram. Den andra är våra arrangemang i form av samtal, releaser, konserter, dans och performance som genomförs i egen regi eller i samarbete med andra personer och organisationer. Den tredje är föreningens pedagogiska och områdesorienterade projekt med fokus på samarbeten med boende och verksamma i vårt närområdet. Skånes konstförening delar även ut ett årligt utställningsstipendium till en ung konstnär i Skåne genom Sven och Ellida Hjorts minnesfond.

Med programmet skapar Skånes konstförening en mötesplats där vi, tillsammans med konstnärer, kulturarbetare, deltagare och publik, undersöker relevanta konstnärliga och sociala frågeställningar – inom och utanför konstfältet.

Skånes konstförening grundades redan 1904 och drivs som en ideell förening. Det dagliga arbetet genomförs av ordinarie personal bestående av verksamhetsledare, curator och koordinator samt timanställda helgvärdar och tekniker. Dessa anställd av föreningens styrelse.

Medlemskap

Skånes konstförening välkomnar medlemmar! Ett medlemskap kostar 50 kr per år. Som medlem blir du inbjuden till våra vernissage och evenemang och har möjlighet att delta i årsmötet. Bli medlem genom att skicka ett e-mail till info@skaneskonst.se .

Hemsida

Formgivning: Vendela Wetterström
UX: Chuva Featherstone
Programmering: Inka Interactive

Arkiv

Delar av Skånes konstförenings arkiv finns på Skånes Arkivförbund i Lund.

Finansiering

Skånes konstförenings utställningar och program genomförs med stöd från Malmö Stad, Region Skåne, Statens Kulturråd och ABF.

Öppettider

Ons–fre: 13–17
Lör–sön: 13–16

Adress

Skånes konstförening
Bragegatan 15
214 30 Malmö

Tel: 040 10 33 80
E-mail: info@skaneskonst.se

Personal

Albin Hillervik
Verksamhetsledare
albin@skaneskonst.se

C. Grace Chang
Curator
grace@skaneskonst.se

Janneke Schoene
Koordinator & Kommunikatör
janneke@skaneskonst.se

Maya Nagano Holm
Koordinator utställningar och program
maya@skaneskonst.se

Tawanda Appiah
Curator för
To Where Are We Beautifully Going

Linus Svensson
Utställningstekniker

Styrelse

Skånes konstförenings styrelse 2022:

Jon Aagaard Gao
Lena Bergendahl (kassör)
Andrés Díaz García
Khamlane Halsackda
Sixten Hatfield (vice ordförande)
Jari Malta
Lucy Smalley (sekreterare)
Jonelle Twum (ordförande)

Följ oss

Facebook: Skånes konstförening
Instagram: @skaneskonst
Nyhetsbrev: Anmäl dig här!