Skånes
konstförening

Skånes konstförening driver ett galleri för utställningar av samtidskonst, kulturevenemang och pedagogik i stadsdelen Södra Sofielund i Malmö. Genom projekt och samarbeten når vi ut till andra platser i staden och i regionen.

Föreningens verksamhet flätas samman av flera trådar. Den första är vårt curaterade utställningsprogram. Den andra är våra arrangemang i form av samtal, releaser, konserter, dans och performance som genomförs i egen regi eller i samarbete med andra personer och organisationer. Den tredje är föreningens pedagogiska och områdesorienterade projekt med fokus på samarbeten med boende och verksamma i vårt närområde. Skånes konstförening deltar även i sammanhang, initierar projekt och bedriver verksamhet med ett regionalt fokus.

Föreningen grundades 1904 av medlemmar ur det Skånska konstnärslaget och har sedan dess haft en framträdande position i stadens och regionens konstliv. Verksamheten drivs som en ideell förening och det dagliga arbetet genomförs av ordinarie personal bestående av curator, verksamhetsledare och koordinator samt timanställda värdar och tekniker. Dessa anställs av föreningens styrelse.

Med verksamheten skapar Skånes konstförening en mötesplats där vi, tillsammans med konstnärer, kulturarbetare, deltagare och publik, undersöker vår tids avgörande konstnärliga och sociala frågeställningar – inom och utanför konstfältet.

Medlemskap

Skånes konstförening välkomnar medlemmar! Ett medlemskap kostar 200 kr per år. Som medlem blir du inbjuden till våra vernissage och evenemang och har möjlighet att delta i årsmötet. Bli medlem genom att skicka ett e-mail till info@skaneskonst.se .

Hemsida

Formgivning: Vendela Wetterström
UX: Chuva Featherstone
Programmering: Inka Interactive

Arkiv

Delar av Skånes konstförenings arkiv finns på Skånes Arkivförbund i Lund.

Finansiering

Skånes konstförenings utställningar och program genomförs med stöd från Malmö Stad, Region Skåne, Statens Kulturråd och ABF.

Öppettider

Ons–fre: 13–17
Lör–sön: 13–16

Adress

Skånes konstförening
Bragegatan 15
214 30 Malmö

Tel: 040 10 33 80
E-mail: info@skaneskonst.se

Personal

Albin Hillervik
Verksamhetsledare
albin@skaneskonst.se

Tawanda Appiah
Curator
tawanda@skaneskonst.se

Janneke Schoene
Koordinator & Kommunikatör
janneke@skaneskonst.se

Jo Jampanya
Värd

Ana Paz
Värd

Linus Svensson
Utställningstekniker

Styrelse

Skånes konstförenings styrelse 2023:

Lena Bergendahl (kassör)
Ellen Bjerborn (vice ordförande)
Khamlane Halsackda
Roxana Kaboli (orförande)
Jari Malta
Lucy Smalley (sekreterare)
Ina Nian
Sophia Persdotter Persson

Följ oss

Facebook: Skånes konstförening
Instagram: @skaneskonst
Nyhetsbrev: Anmäl dig här!