Skisskväll i Det postapokalyptiska hantverkskollektivet Babels Rehab

Torsdag 27. april kl 18:00 – 21:00

Dags att krypa ut ur betongidet för att bygga utopier och låta nya strukturer slå rot i staden!

Workshops i två steg, torsdag och lördag 27 och 29 april med Babels Rehab och arkitekten Winnie Westerlund.

Vi inleder med en skisskväll torsdag 27/4 då vi tittar på bilder, hämtar inspiration, ritar och bygger modeller för slott och kojor och en utopisk organisk postapokalyps. Drop in kl 18-21. Korv, saft och öl finns att köpa i baren. Workshopen är gratis och för alla åldrar.

Skissandet följs av byggworkshop lördag 29/4 kl 13-16 då vi bygger i stor skala tillsammans. Prova på att fläta med organiska material som pilgrenar. Följ med ut på exkursion och plantera ut kojorna i staden där de får slå rot och leva vidare. Samling kl 13.00. Fika finns på plats. Workshopen är gratis och för alla åldrar.

Babels Rehab är en fiktiv ramberättelse utformad av konstnären Nina Jensen vilken används som utgångspunkt för vår workshopverksamhet. I ett eget rum byggs en postapokalyptisk värld upp av ihopsamlat skräp, spillvirke, gamla förpackningar och annat upphittat material. När workshopdeltagarna kommer till Babels Rehab besöker de inte Skånes Konstförening, de besöker en värld efter katastrofen, där deras egna berättelser vävs samman med alla andra i den pågående historien om det postapokalyptiska hantverkskollektivet Babels Rehab. Ett mytomspunnet kollektiv som skapar hopp i en söndertrasad framtid.