Filmvisning: 3 Acres in Detroit och I am farming humanity

Språk: engelska
Fri entré

 

Tillsammans med Odlingsnätverket Seved visar Skånes konstförening den kritikerrosade kortdokumentärfilmen 3 Acres in Detroit och Ingo Wetters och Annette Weissers film I am farming humanity (2001).

Men redan klockan 17.00 är alla välkomna till Odlingsnätverkets nya odlingsrum där du kan dra upp tidiga frösådder av tomat, chili, kronärtskocka, kardon och annat som behöver tid! Ta med dig fröer, tomma avklippta mjölkkartonger och annat att plantera i och kom till hörnet där Sevedsgatan möter Bragegatan!

 

3 Acres in Detroit
Donnie och Fred visste ingenting om stadsodling när de plockade upp spadar och tog över en oanvänd tomt i Detroit. Filmen är ett vackert porträtt av två osannolika karaktärer som strävar efter att använda en av alla Detroits många övergivna utrymmen genom att bygga ett trevåningsväxthus för självförsörjande odling. Beväpnade med handverktyg och obeveklig vilja försöker de plantera frön av förändring i ett försök att ta tillbaka inte bara matproduktionen utan också Detroit.

 

I am farming humanity
Sen 2000 vistas konstnärerna Ingo Wetter och Annette Weisser regelbundet i Detroit, Michigan för undersökningar, forskningsarbete och konstnärligt produktion. Filmen I am farming humanity (2001) är en del av det här arbetet. Lee Burns, en pensionerad ingenjör som intervjuas i filmen anser att jordbruk och trädgårdsskötsel är ett sätt att kommunicera och skapa medmänsklighet. Han berättar om odling utifrån ett holistiskt perspektiv, och hur arbetet med jorden följt honom från uppväxten i Mississipi till Detroits Lower East Side.