5 mars 2019 kl 18 – 20.30

Välkommen till Metoods event på Skånes Konstförening i Malmö för att uppmärksamma problem inom konstvärlden och utveckla metooder för att motarbeta maktmissbruk.

Boka in datum redan nu!
Sprid ordet och ta med dina vänner!
Fika finns!

 

Vi vill ha en konstvärld utan etnisk profilering. Vi vill ha en konstvärld som aktivt arbetar för att omfördela den representationsbörda som olika minoriteter får bära.
En konstvärld som genskjuter heteronormen och aktivt tar ansvar för sambandet mellan maskulinitet och misogyni.
Vi vill ha en konstvärld där intersektionella aktioner är gängse och rasismens och sexismens samband åskådliggörs och erkänns. En könspolitisk konstvärld som drar brallorna av makten. Vi vill ha alla kön!
Vi vill ha en konstvärld utan fysiska hinder, där våra magnifika kroppar får rum oavsett hur de kan inlemmas i det kapitalistiska produktionssystemet.
Vi vill ha en konstvärld som begripliggör vidden på våra olika förutsättningar och vi vill veta varför konstvärlden fortfarande är så kapitalt klass-segregerad.
Vi vill fortfarande veta varför den prestigestyrda tystnadskulturen tillåts söndra och härska med människors psyken och kroppar som insats.
Vi tror på förändringsarbete genom förening” och önskar därför bjuda in dig till ett nätverksbyggande event på Skånes Konstförening, Malmö.

 

I samarbete med ABF Malmö och Skånes Konstförening
Med stöd av Statens Konstråd och Malmö Kultur.

#metood är ett nätverk och en stödgrupp som uppstått ur facebook-gruppen för uppropet #konstnärligfrihet. Vårt mål är att förändra konstvärlden så att den blir mer inkluderande för kvinnliga konstnärer, POC (People of Color), olika kulturella och etniska grupper, funkis, trans och icke-binära konstnärer. Vi vill förändra makt- och klasstrukturerna i konstvärlden och bryta ner den rådande tystnadskulturen.