Onsdag 21 dec kl. 16-20.
Filmprogrammet startar kl. 16.30.

På Kortfilmsdagen 2022 bjuder Rest And Resist och Skånes konstförening in till en kväll med kortfilmer, fika, glögg och vila, i samarbete med Folkets Bio. Programmet består av kortfilmer som på olika sätt knyter an till vila, återhämtning och gemenskap, skapade av framväxande queera konstnärer och filmskapare baserade i Skåne.

Fri entré! Vi bjuder på fika och glögg. RAR BAR står i baren!

Program
flesh matters (2022). owen kraus. 9:37’. Engelska, spanska.

It’s Not Your Fault – Slackin Beats Ft. Raghd (2022). 3:04′. Claudia Shulie Svensson. Engelska.

Om filmerna
flesh matters (2022) är en experimentell kortfilm, ett försök till att vidröra upplevelsen av gradvisa och simultana förflyttningar mot ett förkroppsligat jag. Den vävs in i och genom språk, kropp och affekt.

Regi: owen kraus. owen är en konvalescent litteraturvetare baserad i Malmö. En dag kommer han att bli en white hacker. I nuläget driver han en oberoende mikrobiograf, skriver och lever.

It’s Not Your Fault – Slackin Beats Ft. Raghd (2022) är en musikvideo skapad förra sommaren under spontana former och som genom en både drömsk och närvarande skildring ägnar sig åt särskilda stunder av ömhet, ljus och lekfullhet.

Regi: Claudia Shulie Svensson. Claudia studerar film och är inne på sitt andra år, och gillar att skapa musikvideos.

Om Rest And Resist
Rest And Resist (RAR) är ett queert kreativt kollektiv och en ideell förening baserad i Malmö som vill skapa mötesplatser för queer gemenskap.

Kortfilmsdagen genomförs med stöd av Svenska Filminstitutet och Folkets Bio.