Elisabete Finger: INHAKA

28 februari, kl 10.30
För barn åldrarna 3–7 år, tillsammans med en medföljande vuxen.
40 minuter + workshop 20 minuter. 
Gratis entré

 

Skånes konstförening bjuder in till INHAKA – en dansföreställning för barn av koreografen Elisabete Finger med dansarna Jorge Gonçalves, Dinis Machado och Mandi Tiukkanen.

En osannolik grupp av människor och saker anländer till ett tomt rum: tre dansare, en gigantisk kokong av plast, en oändlig berättelse av hår, tre metallägg och en fjäder från en rosa anka. De krockar och korsas i en magisk ritual som förvandlar sakerna till olika föreningar, former, landskap och bilder. Dansarna skapar ett rum som vibrerar av en energisk lek om vad de är, vad de kan göra, och vad de kan bli. 

INHAKA är en dans för barn av människor, plast, klot, hår, en före detta anka och andra saker vi inte känner till. Dansen är skapad av den brasilianska koreografen Elisabete Finger som har gjort flera dansföreställningar för barn. Föreställningen är 40 minuter och följs av en workshop på 20 minuter där barnen får testa på materialen och rörelser tillsammans med dansarna.

INHAKA är producerad av BARCO i residens genom IASPIS/Konstnärsnämnden på Inter Art Center (Malmö). Den första versionen av verket utvecklades i samarbete med dansarna Dinis Machado (SE/PT), Jorge Gonçalves (PT/DE) och Susana Otero (PT) för Ballet Contemporâneo do Norte i samproduktion med Weld (Stockholm).

BIOGRAFI

Elisabete Finger är en dansare och koreograf baserad i São Paulo. Hon har visat sina verk i olika sammanhang via Brasilianska och Europeiska institutioner såsom Itaú Cultural, Festival Panorama, FUNARTE, Ministério da Cultura, Goethe Institute, PACT Zollverein, Fabrik Potsdam, Uferstudios (DE), Weld (SE), med flera. Till hennes senaste verk hör PUBLIC DOMAIN (skapad tillsammans med Wagner Schwartz, Maikon K och Renata Carvalho) handlar om censur i Brasilien på senare tid samt MONSTRA (i samarbete med konstnären Manuela Eicher). Monstra var nominerad till APCA-priset 2017 och visades på Moderna Museet i Malmö i februari 2020. INHAKA bygger vidare på verket NHAKA och är hennes fjärde koreografiska verk för barn.