15/12 2010

MK9 och Pestdemon

Tid: 19.30 (första band på scen klockan 20)

Inträde: 50 kr

www.sprachlosverlag.com

MK9 (USA)

Åtminstone sedan 1992 har Michael Contreras, mest känd under sitt tidigare alias Death Squad, producerat extrema ljud och utmanande performancekonst med utgångspunkt i power electronics-genren. Snarare än att excellera i hetsigt skrikande handlar det dock om en form av industriell minimalism som med svartsynt fokus varken ryggar för det melodiösa eller det hårdnackat nedbrytande. Enda Sverigespelningen på turnén för denna undergroundlegendar!

Lyssna: http://www.soundclick.com/bands/default … dID=142990

Mer info: http://www.mk9.org/

PESTDEMON (MALMÖ, KIRSEBERG)

Det är inte första gången Malmöpubliken utsätts för den kirsebergska pestdämonens monolitiska noiseturbulenser, men däremot den sista. Den koncentrerade illvilja som på kort tid spridits från vattenverksvägen i form av sju kassetter och en kommande fullängdsvinyl har nått vägs ände, och det är således med spänd förväntan som vi emotser en ofrånkomlig gravölsblästring av rang. Tror du på reinkarnation?

http://pestdemon.webs.com/


2/12 2010

Klubb C-Y:21 Medi

Ett intressant möte mellan den spännande duon Medi, Ida Karlsson – tenorsax och Emeli Ek – trummor, och de två C-Y tonsättarna Linda Alexandersson och Peter Bjuhr. Konserten bjuder på två nyskrivna verk för duon, live-elektronisk improvisation och självklart Medis egna låtar.

Inträde: 40 kr, gratis för medlemmar.

Varmt välkomna! 


29/11 2010

Black Dice + Growing

Första band på scen ca. 20.00!

Deleted Art, Rundgång och singsang presenterar: Black Dice (US) och Growing (US)

Allt detta kommer dessutom att inramas av Jonas Liveröds nya utställning! Därav har vi satt en maxgräns för lokalen och ett högre pris, fortfarande löjligt billigt för denna exklusiva konsert i en helt unik miljö!. 80 kr-

Den 29 november kommer två av Brooklyns finaste på besök. Att det är en måndag får vi försöka glömma.  Musik som är för bra för att du ska bry dig om veckodagar. Det här är en grym dubbel som du kommer kunna fösa undan massor av höst och vintermörker med.

Deleted Art Crew (DJ IS OK, Hälsan Själv och Barbro) DigitaLood och NO DAUN kommer rama in kvällen på ett sätt som gör att du trivs.

BLACK DICE (US)
Volymen live är fortfarande hög när Black Dice spelar, men de straffar inte lika hårt. Det är mer av en helkroppsupplevelse byggd av intrikata lager som formas till dansanta tongångar. Sjok av musik som sköljer över en tills det inte går att stå still.

GROWING (US)
Steget till Black Dice är inte längre så långt som det brukade vara. Brooklynduon var tidigare mer av ett ambient droneband som ibland doppade tårna i noisen, men spelar på de senaste skivorna en mer repetetiv elektronisk dansmusik som har ett klart släktskap med turnésällskapet. Att de släppt en del på Social Registry, hem åt bland andra Gang Gang Dance förklarar en del. Må vara att Growing är lite mer direkta och har ett rappare tempo på sina kosmiska loopar och sin electrofunk än Black Dice.


20/10 2010

U.S. GIRLS [usa] + IGNATZ [be] + SHELDON SIEGEL [be]

Tredje gången U.S. Girls kommer hit, varför? Jo för att hon är väldigt bra samt att denna gång turnerar hon med mycket fina akter!

U.S. GIRLS [usa]
Meghan gillar Malmö och vi gillar henne… med sitt US GIRLS levererar hon korta skitiga rytmiska drone-pop låtar som filtrerats via rullbandare, trasiga mickar och en hel del reverb.
http://www.myspace.com/usgirlsss

IGNATZ [be]
På samma sätt som ovanstående finns det en popnerv gömd bland smuts, trasig elektronik och effekter. Blues från 40-talet, Bob Dylan samt syrig psych hörs genom hans musik.
http://www.myspace.com/ignazt

SHELDON SIEGEL [be]
Yeah! Frijazz! känns väldigt kul att presentera detta belgiska jazzband.
http://www.myspace.com/sheldonsiegel

DJ KNOSSOS ( flumigt, folkligt, fryntligt och fritt ) 


17/10 2010

Söndagsnöje 3. THREAD PULLS [irl] + THULEBASEN [dk] MAT & MUSIK

Sista söndagen blir det No Wave för hela slanten!

Thread Pulls [irl]
minimalistisk repitativ No Wave-Disco med trummor och bas.
http://www.myspace.com/threadpulls

Thulebasen [dk]
No Wavigt danskt skrammel
www.myspace.com/thulebasen
http://www.youtube.com/watch?v=36rD73CmZRc
http://www.youtube.com/watch?v=RKqArAWNBBE
http://www.youtube.com/watch?v=auUNoG2MW88

Do The Math svingar plattor

Soppa + Entre + 1öl/alkofritt = 80kr
Entre = 40 kr

Välkomna 


15/10 2010

European Heroes

The heroes of everyday life come alive one evening vwhen the darkness is sneaking around our houses.
They come without solutions but brings the love to our hearts and give us pleasure and peacefulness

Come and watch six performance art acts from great artists and actors. A European performance art evening with artists from Germany, Spain, Finland, Latvia and Sweden. They come with different backgrounds and experiences, and now they are showing us their storytelling of today. In their own heroic way.

Johnny Amore
MRCVE (Jussi Matilainen, Simo Saarikoski, Asko Nivala and Janne Rahkila)
Irene Pascual
Zane Matule
Morgan Schagerberg

This will be a evening to remember when the winter is knocking on the doorstep.

Eventet tar plats i Christian Falsnaes utställning “There and Back” som pågår till och med den 23 oktober.


10/10 2010

Söndagsnöje 2. Nonhorse (us) Super Jam (mlm)

Vi försöker ännu en söndag att dra ut er från lägenheterna o ge er musikalisk upplevelse + möjligheten till en portion soppa.

NONHORSE [USA] + SUPER JAM [mlm]

…Nonhorse är Lucas Crane från NYC, spelar även med i
banden Woods, The Vanishing Voice och Time Life. Men detta är hans soloakt och kan lättas beskrivas som en kassett-kollage dj.
Mer förstårligt blir det om man kollar in hans videoklipp.
Har släppt en cd på svenska Release The Bats och på Martin Lievens (Dolphins into the Future) kassettlabel, Not Not Fun mm.

http://www.nonhorse.com/


9/10 2010

Ris & Ros + S. Härdig, J. Essing, M. Nihlén + Performance av Örn Ámundason

Dubbelkonsert och performance med:

RIS & ROS SOFIA HÄRDIG, JOHNNY ESSING, MATTIAS NIHLÉN ÖRN ALEXANDER ÀMUNDASON (ISL) performance

Kl 20.00 entré 50 kr

…RIS & ROS

Ris & Ros baseras på mötet mellan ljudkonst och improvisationsmusik. Båda av dessa områden hanteras med vördnadsfull respekt och erfarenhet av gruppens beståndsdelar: Ann Rosén och Jakob Riis. Gruppens namn får med denna startpunkt utveckla sin egna historia då dessa personer har bägge ett egensinnigt upplägg för hur man kan kommunicera och skapa estetiska förhållningssätt. Framställ dig sittande på en båt i Drakes sund och upplev föreningen mellan Atlanten med Stilla havet! Elektronisk tillämpning i den högre skolan.

Ann Rosén (Syntjuntan) – Analoga, digitala och textila syntar

Jakob Riis (Amplify the Arab, Liquid Nails) – Laptop och processing

SOFIA HÄRDIG, JOHNNY ESSING, MATTIAS NIHLÉN

Tre mycket specialla musikaliska karaktärer i ett spännande möte. Alla tre är de aktuella med egna solo projekt. Där de arbetar ensamma med sin musik. Alla tre skapar de sin mycket egna musikaliska sfär. Alla tre arbetar de med att kombinera ackord med abstrakta ljud och brus. Mötet med rockmusik. Alla tre har de fått mycket uppmärksamhet för sin musik. Här möts de tre värdarna i ögonblicket i den fria improvisationen.

Performance av

ÖRN ALEXANDER ÁMUNDASON (ISL)

Performance 20.00 varar ca 30 minuter:

“Den 23 mars 2009

Gunnar Runar Sigurthsson blev över en natt känd på hela Island när han la upp filmen ”Játning mín til Hildar (e. Min bekännelse till Hildur)” på sin Youtube sida. I videon ger Sigurthsson sin kärleksförklaring till barndomsvännen Hildur. Senare berättar Sigurthsson att Hildur gav honom kalla handen ”hon sa nej”.

Den 4 september 2010.

Sigurthsson erkänner mordet på affärsmannen Hannes Thor Helgason, Hildurs pojkvän.”

I sin performance kommer Örn Alexander Ámundasson att leva sig in i Sigurthssons värld och genom denna sorgliga kärlekshistoria undersöka det ibland nästan omöjliga – att uttrycka sina känslor.


3/10 2010

ACTION BEAT[uk]+NAKED ON THE VAGUE[aus]+HOUSE OF JOHN PLAYER[uk]

Detta är första av 3 söndagar framöver som det kommer att annordnas konserter.
Action Beat [eng]
Bandet besökte oss för något år sedan och för den lilla skara som orkade ta sig dit då blev det en glad övveraskning.
…Monoton bredbent gitarrmangelrock, med självklara influenser från Glenn Branca och Sonic Youth. Två trumset, 4 gitarrer och en bassist framkallar denna hypnotiska instrumentala ljudväggen.
http://www.myspace.com/actionbeat

Naked On The Vague [aus]
NOTV är en duo som inför deras senaste skiva på Siltbreeze utökats till en kvartett. Deras musik är en flashback tillbaks till 80-talet, där gothisk mörk postpunk i Siouxsie & the Banshees och Bauhaus anda blandas med avigheten hos Sonic Youth och bastung monotoni som hos Pere Ubu.
http://www.myspace.com/nakedonthevague

House Of John Player [eng]
Soloprojekt från en av AB. Powerpop och Tape music står det på myspace och inte en så dum beskrivning, lite som ett mer avigt och mer avskalat Hidden Cameras

Entre´: 60kr

18.00-23.00

första bandet på scen 20.00


30/9 2010

Klubb C-Y:20 ReRecorder – blockflöjten pånyttfödd

Efter en lång törnrosasömn är nu blockflöjten tillbaka som ett instrument att räkna med i konstmusikaliska sammanhang. Detta ska vi bevaka i den första klubben för höstsäsongen. Det blir blockflöjtsmusik av bl a Martina Tomner, Stefan Klaverdal och Emanuel Ladenstein samt improvisationer i olika former.

Klubbens underrubrik är: “Det spelade ordet – den talade tonen”. Vad det innebär får ni se när ni kommer hit!

Välkommen! 


28/9 2010

gg Lock – Art festival `10 in Skåne, Sweden

gg Lock Japanese Night Party
@Skånes konstförening

マルメの街中のギャラリー

Entrance : 50 kr

Bukatsu (Workshop) “Robogurumi”
by Ossu! Shugeibu (www.ultratama.com/syugeibu.html)

19:00 ~ Skånes Konstförening opens
Presentation from Bukatsu Robogurumi

19:30 ~ Youmou to Ohana (www.youmoutoohana.com)
Japanese duo, playing soft aucustic pop.

20:30 ~ Buchoow (Shoichi Ishizawa) in collaboration with Fredrik Norrgren
Sound and stage performance.

21:30 ~ Rokugenkin + Akito Sengoku in collboration with Malin Skoglund
Eletronic music, with visual and dance performance.

DJ [bloodtype A]

Food and drinks
gg will make a Japanese specialty “Oyaki” to sell in the bar. Skånes will sell beer in the bar.

——————–

Festivalen genomförs som ett samarbete mellan gg (Japan),  Panora (Malmö), Skånes konstförening (Malmö)  och NEON (Brösarp).

De offentliga arrangemangen äger rum…

Mån 27 sep – PANORA 18.30 fri entré. Japansk filmkväll

Tis 28 sep – SKÅNES KONSTFÖRENING, dörrarna öppnar 19.00 entré 50 kr.

Lör 2 okt – NEON, Brösarp
 utställningen öppnar 16.00. Entré 50 kr där ingår buss som avgår från Möllevångstorget kl 14.30, mötesplats utanför ASIAN TRADING,

14/9 2010

Dolphins into the future, Ducktails m.fl.

SINGSANG intar återigen scenrummet på Skånes Konstförening för att presentera en feberdröm.

Kl. 19-00
Inträde: 60:-

DOLPHINS INTO THE FUTURE (BE)
Lieven Martens/Dolphins Into The Future har de senaste cyklerna övergått från ett slags collageartad ihopfogning av nyandliga ljudidéer och astrala avslappningstillstånd till en mer avrealiserad verklighet där välformulerade och beprövade idéer får utveckla sig till omgivande auditoriska ljus/skuggspel. .Lievens ocean av ljud lämnar en känsla av ett slags privat musik, inte inåtvänd men väl inåtsänd.

http://cetaceannationcommunications.blogspot.com/

DUCKTAILS (US)
Stranden, poolen, gallerian och förorten – av dessa element bygger Matt Mondanile aka Ducktails sin hypnotiska ljudvärld. Men allt handlar egentligen om New Jersey. Ducktails tar oss med på en imaginär helikoptertur över kristallklara laguner och förlorade vattenfall.
http://www.myspace.com/ducktailss

SKEPPET
“Skeppet brings together psychedelic pop without being pop, and in a trippy daydream sort of way, and some excellent lo-fi electronics. The two long tracks are just superb and a great soundtrack to doze off on a nice summer day.” (Enfant Terrible)

OHVOTH
Martin Daun är under manteln Ohvoth en ganska exakt minimalist, uträknande och repeterande, som skulle det aldrig ta slut. Loopandet har under de senaste åren spridit tuggande öglor av ljud i väldigt olika riktningar, var Ohvoth slungat sig själv rakt in munnen på det lejon som skissats upp av Glenn Branca och Rhys Chatham.
http://www.myspace.com/ohvothbeast 

12/6 2010

Pär Thörn “Röda rummet (alfabetisk)”

Kl 20.00 Fri entré!
Pär Thörns verk “Röda rummet (alfabetisk)” uppläsning för 29 personer.
Giganten Strindbergs text i Röda rummet har nitiskt sorterats i alfabetiskt ordning av Pär Thörn och blir nu uppläst simultant av de 29 deltagarna.
Ett kollektivt fadersmord som påminner om cut-up poetry, dadaism, och väckelsemöte.


8/6 2010

Frim/Syd: ENSEMBLETYP: DUO

Tisdagen den 8 juni 2010, kl. 19:30
Entré 50 kronor
FRIM/SYD avslutar säsongen med att arrangera en kväll med inriktning på nystartade duo’s här i Malmöregionen. I det mer fritt improviserade musicerandet ligger alltid duo’n nära tillhands för ett snabbt möte och okomplicerat samarbete. Kvällen erbjuder ett program av duo-samarbeten av väldigt olika karaktär. Dessutom firar Olof Bright skivsläpp av Jakob Riis nya cd “No Denmark”.
Följande samarbeten synas i sömmarna:
Liquid Nails
Mathias Kristersson, rundgångs trummor – Jakob Riis, dator och preparerade högtalare.
En utmaning av trummor och högtalares plasticitet. Borduner, droner, skakningar och blåst.
http://sonicescape.net/liquid_nails
Carl Lindh – Pär Thörn
Improviserad musik som rör sig från det knappt hörbara till det skärande. Med en reducerad instrumentering i form av en konventionell stereoanläggning, skivspelare, bandspelare och radioapparater.
http://www.myspace.com/carllindh
http://www.myspace.com/parthorn
Johannes Nästersjö – Stefan Pöntinen
Johannes Nästersjö, kontrabas – Stefan Pöntinen, violin
http://www.myspace.com/thepnv
Peter Henning – Anders LIndsjö
Peter Henning, live elektronik – Anders Lindsjö, live elektronik
+ Olof Bright skivsläpp: Jakob Riis “No Denmark”
Olof Bright firar skivsläpp av cd:n No Denmark där Jakob Riis presenterar ett solo spår och fyra olika duo-samarbeten med; Christine Abdelnour Sehnaoui, Anders Lindsjö, Mats Gustafsson och Per Svensson.


27/5 2010

Klubb C-Y: YouHero

Kl 20-23

I den 19:e versionen av klubb C-Y får vi höra omprogrammerade Guitar Hero-kontroller, diverse leksaksinstrument samt laptops.

Med var sin omprogrammerad Guitar Hero-kontroll spelar Patrik Karlsson, Katarina Widell och Tony Blomdahl nyskrivna verk för YouHero-gitarr.

Guitar Hero har slagit ner som en bomb bland dataspelare och rockwannabies världen över, GuitarHero-kvällarna har nu slagit ut Karaokekvällarna på förortsbarerna. En YouHero-gitarr är en GuitarHero-gitarr, som med hjälp av ett specialkonstruerat program kan användas som ett fullvärdigt musikinstrument.

Duo EN.D.E. har tillsammans med tonsättarna Palle Dahlstedt och Tony Blomdahl under arbetat fram instrumentet, och Dahlstedt,  datorforskare vid Chalmers, har gjort programmet som förvandlar GuitarHero-gitarren till ett musikinstrument.

Med diverse leksaksinstrument och laptops framför den nyformade gruppen ChildplaY en performance med tydlig musikalisk inriktning. ChildplaY en grupp med stark anknytning till föreningen C-Y.

Meverkande:
Duo EN.D.E: Katarina Widell YouHero-gitarr, blockflöjter; Patrik Karlsson YouHero-gitarr, ärkeluta. Tony Blomdahl YouHero-gitarr, teknik. Palle Dahlstedt programmering. Childplay: Ida Höög, Linda Alexandersson, Daniel Hjorth, Stefan Klaverdal, Peter Bjuhr.

YouHero genomförs av Uruppförandeklubben i samarbete med Geiger, C-Y Contemporary, Norbergsfestivalen och Uruk Ljungskile, inom ramen för RANK-projektet Artists in Motion (AIM#2), och med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden och Helge Ax:son Johnssons Stiftelse. 


25/5 2010

Diverse Universe Performance Festival 2010

“The Beauty of a car accident, turning Sweden into America and so much more.”
Tisdag den 25:e maj kl 20.00-23.00,  fri entré
Diverse Universe 2010 är en internationell performancefestival som för sjätte året i rad turnerar runt Europa. Under turnen möter Diverse Universe upp performanceartister vid varje stop för att på plats skapa en unik föreställning som introducera publiken för det absolut senaste inom performancekonsten – nytt, okänt, intressant och våghalsigt!
Diverese Universe är skapat av performance kollektivet Non Grata, baserade i Pärnu, Estland. I år har de under turnén besökt Pärnu, Riga, Alytus, Berlin, Köln, Toulouse, Barcelona, Paris för att nu komma till Skånes konstförening!
Utöver kärntruppen Non Grata består det turnerande sällskapet av internationella performance artister från hela världen, en del medverkar bara vid ett stopp, andra följer med sällskapet på resan så länge de har möjlighet.
Performanceföreställningen på Skånes konstförening kommer att bli en hejdundrande spektakel både utomhus och inomhus, och vi bjuder in alla som är nyfikna på vad performancekonst är, såväl som de redan invigda!
20.00 Ninni Nuevo “Pink HB pussy”
20.25 Fine Art Union “Demo Demonstration”
20.50 Erik Hokanson
21.05 Jill McDermid
21.20 Villekarel Viirelaid
21.25 GongWrong “Black Hacking”
21.45 Steve Vanoni
22.00 NonGrata group “The beauty of a car accident”
Speciellt inbjuda för kvällen är Malmö baserade Fine Art Union, ett sammarbete mellan norskorna Annette Stav Johanssen och Synnøve G Wetten som framträder med föreställningen ”Black Hacking”


14/5 – 20/5 2010

EXPOLLUX – Konstskolan Munka’s avgångsutställning

Öppettider: lörd-sön 13-16
tis-tors 13-17

Skånes scen för live- och crossoverkonst gästas av Konstskolan Munkas andraårselever. Eleverna genomför som en del av sitt avgångsprojekt en tvådelat utställning var första del äger rum i Rögle Konsthall 26-29 april, och den andra hos oss på Skånes konstförening 14-20 maj.

Utgångspunkt för elevernas projekt är frågeställningen: Hur mycket behöver en synas för att existera?
Projektet kommer bli en undersökning av täthet/gleshet i förhållande till människors sociala, politiska och känslomässiga förutsättningar. I huvudsak används ljus som medium för gestaltning.

Konstskolan Munka är del av Munka folkhögskola och ligger i Munka Ljungby i Ängelholms kommun. Skolan erbjuder grundutbildning i fri konst på gymnasienivå. Årets avgångsklass består av 13 elever.

http://www.konstskolanmunka.se
http://gallerik2.blogspot.com


6/5 2010

Frim/Syd: Küchen/Rowe/Wright

Kl 20.00 entré 50 kronor
Unikt framträdande av före detta AMM-medlemmen Keith Rowe som har gått i frontlinjen för utvecklingen inom den improviserade musiken i över 40 år. Han var en av de första att spela elektroniskt manipulerad table-topgitarr och än idag fortsätter han att utforska och expandera instrumentets möjligheter. Här spelar han tillsammans med två saxofonister. Båda distinkta röster i framkanten av dagens improvisationsscen.
Keith Rowe, table-top gitarr
Martin Küchen,  saxofon
Seymour Wright, saxofon


1/5 2010

Thrones, OvO och Nadja

SINGSANG / KOLON / DELETED presenterar det massiva turnepaketet:Thrones, OvO och Nadja.

Lördagen den 1 Maj
kl 20.00-01.00
Entré: 100 kr
Förköp: Rundgång, Kristianstadsg. 14, Malmö
Ålder: 18 år
Oavsett om ni dagen innan har firat våren, bränt det gamla och ger plats för det nya, – eller om ni hade för avsikt och skrämma bort häxor i en tid då länken mellan de döda och levande är som svagast, så bör ni släpa era trötta huvuden och kanske trötta fötter efter ett 1 majtåg till Bragegatan 15.
THRONES (USA)

är Joe Prestons soloprojekt som funnits av och till sedan 1994. Preston har tidigare spelat med The Melvins, Earth, High On Fire och på senare inhopp med Moogsynth på Sunn O))) spelningar. Med Thrones låter han basen vara grunden, till det läggs förinspelade trummor och vokoderförvrängd röst. Med sitt avskalade basspel och de långa meditativa uppbyggnaderna av låtarna känns Thrones musik som en metalvariant på raga.

OvO (ITA)
består av Bruno Dorella och Stefania Pedretti, och startades i första hand som ett liveband. Under åren 2001-2006 han OvO med över 500 spälningar över hela Europa och Nord-Amerika! Bandet har även släppt ifrån sig 5 fullängdare och två remixalbum. Live är OvO en explosion i musikstilar, uttryck och intryck, grunden är ändå någon form av avantgarde-noise-rock med urflippningar inom metal, grindcore och frijazz.

NADJA (CAN)
Den Toronto-baserade duon Nadja består av Aidan Baker (gitarr, sång, stråkar, träblås, trummaskiner) och Leah Buckareff (bas, sång). Nadja utforskar den mörkare och tyngre sidan av experimentell musik, och skapar en massiv mörk och hård ljudvägg med gitarr, bas och minimala trumljud. För enkelhetens skull kan man likna dem vid långsamma doommetalband som Boris och Sunn O))) men även shoegaze och psychadeliska görs sig hörd i deras musik. Shitgaze!


13/4 2010

ArsNova: Hanoi New Music Meeting Revisited (#1)

Insläpp kl 19.30, fri entré

I oktober 2009 möttes musiker från Europa och Vietnam i Hanoi i ett projekt där traditionell Vietnamesisk musik mötte olika former av experimentell västerländsk musik. En av parterna i “Hanoi New Music Meeting” var Ensemble Ars Nova från Malmö. I en serie konserter kommer musiker ur detta projekt besöka Malmö under det kommande året. Den första konserten blir också efterdyningarna av en veckas skivinspelningar i mars-april i Hanoi och kvällen utlovar ett minnesvärt möte mellan olika former av improvisation och musikaliska traditioner.

mer info:
http://www.hanoinewmusic.110mb.com/

Fri entré
Arr: Ars Nova med stöd från Statens kulturråd, Malmö stad och stiftelsen framtidens kultur

Medverkande:
Nguyen Thanh Thuy: dan tranh
Lotte Anker: sax
Per-Anders Nilsson: laptop
Stefan Östersjö: ty ba och gitarrer
Henrik Frisk: sax och laptop
Jakob Riis: laptop


9/4 – 10/4 2010

Agneta Göthesson

Agneta Göthesson arbetar främst med objekt, installationer och performance. I sitt konstnärskap tar hon utgångspunkt i de små sakerna i livet, de triviella händelserna i vardagen och de alldagliga göromålen, och ställer genom detta humanistiska frågor och resonemang. Hennes lågmälda verk vidrör existentiella frågor om livet, om det att finnas till, – och om att inte finnas. Om vilka vi är och vad vi gör.

På Skånes scen för live- och crossoverkonst kommer Göthesson visa två verk, ”Try to relax” och ”Hopp”. Installationen ”Hopp” visar nio stycken ljusskyltar och ett pulserande ljus som förflyttar sig mellan de olika skyltarna. Aldrig kan man vara säker på när och var hoppet infinner sig, – endast att det finns hos var och en av oss. Och att det är det sista som lämnar oss.
Performanceverket ”Try to relax” visar tio stycken elektriska fotbad desinficerat med klorin, där Göthesson erbjuder publiken ett renhetens bad. Att som människa bli befriad från skuld och smuts.

Agneta Göthesson (född 1962) är utbildat vid bland annat Konstfack i Stockholm och Konstakademiet i Trondheim där hon utexaminerades 1995. Hon har en lång rad performances, separat och grupputställningar bakom sig, bland annat vid Mjellby konstmuseum i Halmstad, Underverket Randers i Danmark, Kalmar konstmuseum och International Biennial for Contemporary Art, Bulgarien. Hon har mottagit flerna stipendier och är offentligt representerad. Agneta Göthesson är bosatt och verksam i Laholm.

Fri entré

Agneta Göthessons helgutställning pågår fredag 9 april kl 18-21, och lördag 10 april kl 13-16  


9/4 2010

TanThan

Den danska ljudkonst-duon TanThan beståande av Tanja Schlanders och Jonathan Aardestrup presenterar en ljudupplevelse av vardagsljud, noise och musik.

“Ett flöde av fieldrecordings från städer och tjocka sälar som ligger på is och sjunger ut i världen. Ett surrealistiskt möte mellan djur, människor och komplexa mekaniska collage skapade av egen konstruerade datorprogram. Kontaktmikrofoner och diktafoner, elbas och laptops. Pure Data vs oredigeradverklighet.”

Tanja Schlander (född 1974) är konstnär och ljudkonstnär utbildad vid Konstakademin i Århus Danmark. Hon har tidigare gjord ljudmontage för Danmarks Radio, samt turnerat med piratradio runt om i Europa. Hon har uppträtt i Danmark, Amsterdam och Berlin under namnet TJ (Tape Jocky) och 2003 grundade hon duon TWINS och Die Geilen Putzen som framträtt på stora internationella events som Dada Festwoche i Zürich, och Salzburger Festspiele.

Jonathan Aardestrup är bassist och spälar i ett flertal band. Aardestrup är verksam i Köpenhamn och Barcelona.

Fri entré. 


7/4 2010

FrimSyd: Plunge

19.30 –  22.00
Entré 50 Sek
Den Malmö-baserade trion Plunge har funnits sedan 2001, och spelar kollektivt improviserad, akustisk musik. Gruppen bygger sin musik på intensivt samspel, närvaro, spontanitet och har en starkt utvecklad formkänsla. Plunge har turnerat i Sverige, Danmark, Schweiz, Italien och Storbritannien och framträtt i såväl Svensk som Europeisk radio. Trion har även ett mångårigt samarbete med pianisten Bobo Stenson och har gett ut fyra skivor på Kopasetic Productions. Deras senaste skiva ”Origo with Bobo Stenson” nominerades till Manifest priset.
“This urgency is what is ultimately satisfying. The ever-present forward movement and direction end up inviting the listener, along with a hint of tonality that hovers over the proceedings. Based on this highly recommended release, we can look forward to Plunge’s continued recordings, with or without Bobo Stenson.” – Budd Kopman, All About Jazz (om ”Plunge with Bobo Stenson”)
Andreas Andersson – Saxofoner
Mattias Hjorth – Kontrabas
Peter Nilsson – Trummor


25/3 2010

Klubb C-Y:18 C-Y goes medieval

Medeltidsmusik på datorer, renässansinspirerade improvisationsformer med modernt tonmaterial och högst samtida improvisationer över gamla teman.Klubb C-Y:18 går i den tidiga musikens tecken. Inspiration har hämtats från isorytmiska motetter, hoquetus-satser och kända, välanvända teman som L’homme Armé och Leaves be Greene.

Medverkande: Blockflöjtskvartetten RTR – Reclaim the Recorder, Stefan Klaverdal, Peter Bjuhr m fl.

Kl 20.00
Inträde: 40 kr, gratis för CY’s medlemmar.
Är du inte medlem men iklädd historisk dräkt (fram t o m 1600-talet) bjuderC-Y på inträdet.

www.forening.c-y.se


12/3 2010

Peaking Lights (US) + Skeppet + Luva + Lugnet + V Kiswell (FR)

Singsang presenterar tre fantastiska liveakter:

Peaking Lights från USA, Skeppet och Luva. Detta varvas stilsäkert med Lugnets eklektiska skivmixning. Efter denna episka urladdning dra alla vidare till Inkonst där kvällen fortsätter i Lugnets regi med sinnesutvidgande discodans fram till småtimmarna signerad den franske skivsamlaren Victor Kiswell.

Fakta:
19.00-00.00 – Skånes scen för live- och crossoverkonst, Bragegatan 15, Malmö
Live: Peaking Lights (US), Skeppet, Luva
DJ: Lugnet

23.00-03.00 – Nya Rummet på Inkonst, Bergsgatan 29, Malmö
DJ: Victor Kiswell (FR)

Inträde: 100 kr för Skånes + Inkonst (endast entré på Skånes kl. 19.00-00,00) 60 kr

Peaking Lights (US)
Denna amerikanska duo består av äkta makarna Indra Dunis och Aaron Coyes. Duons redan nu smått legendariska epos “Imaginary Falcons” gavs förra året ut på kassett genom kaliforniska Not Not Fun Records vilken sålde slut omgående.“Strung-out sing-song serendades of Suicide-style drum machinery, groovy lost ghost candle crooning, dubby keyboard echoes, gentle guitar gestures, and narcotic harmonia, woven into an expertly sequenced lucid dream you never wanna wake up from”

Skeppet (Malmö)
Ett antal bejublade spelningar har genomförts på bl a NMFHU festivalen på Kulturhuset i Stockholm samt Klubb Kristallens scen på kullen i Folkets Park under Möllevångsfestivalen 2009.

Luva (Malmö)
“The colours inside the hood are visible, but hidden behind strange whirls of ‘light’. The moment you find and approach them, the tune starts to shift in structure and adapt to your own scale and temperature. Small unstable sound-elements of the least visible colours, modulates and gain softness in the revolutionary apparatus of the hood, and finally – through the suggestive phones of singularity – projects its invisibility in a repetitive twitter of Do Re Mi.” (Oscillatone)

DJ: Lugnet (Malmö)

Victor Kiswell (FR) OBS! på INKONST 23-03
Från Paris kommer kommer skivhandlaren och DJ’n Victor Kiswell på besök till Malmö för första gången. Denne fransos har under lång tid varit aktiv i Paris klubbliv och är en mästare på att blanda upp franska biblioteksskivor med afro och krautrock men skjuter gärna även magiska funkfynd från Rumänien, psychrock från Pakistan och folkmusik från Argentina in i mixen.


6/3 2010

»Öh! Wave« Musik från Östergötland

Efter de två lyckade tillställningarna på Passagen i Linköping och Fylkingen i Stockholm, kommer nu turen till Malmö för firandet av skivan “Öh!Wave – experimental music from the cornflower fields of Östergötland”.
En dubbelcd med 24 artister som alla har en koppling till landskapet Östergötland, utgiven på rev/vega rec.

Några ord om skivan:
“Som helhet betraktad är »Öh! Wave« oklanderlig. Låt den snarast ta plats i din skivsamling.”
Johan Jacobsson – Sonic Magazine – 8/10 

“En skitdum idé, tänker jag förstås. Att begränsa musiken till en plats. Inget fel på Östergötland, några av mina bästa och mest kreativa och underbaraste vänner knyter an till denna trakt. Men vad tänker ni på vad gäller musik, då ni säger Östergötland? Just det! Inte så värst mycket.
Men det visar sig att attityden är underbart avspänd i urvalet. Varje inbjuden musiker presenteras på något fritt vis. Pär Thörn öppnar med orden: ”I lived in Linköping in 1997. It was a miserable year…” Då kan det bara bli ett succéalbum. (…) Den som aldrig hört Fit Slick eller Fria Konstellationen förr har något att se fram mot här. De senare avrundar urvalet med en fullständigt explosiv extas av elektricitet och buller.”

Thomas Millroth – Sound Of Music 

Kvällen börjar tidigt och fortsätter sedan på Kong där Kristallen gör ett sammarbete med Kontrapunkt.

De som uppträder denna gång är:

LINDEFELT / Ola Lindefelt från Fredrik bygger upp vackra minimalistiska drones med cello och effekter

CJH / Carl Jonas Höglund kan leverera vad som helst från hård noisevägg av elgitarrer till lofi synthpop och däremellan 70tals hårdrock. Skullflower ligger nära till hands som referens men även Cluster och sin eviga husgud Sun Ra.

OHVOTH / Martin Daun har med sitt enmansband skapat musik som i all enkelhet lättast kan beskrivas som den perfekta blandningen mellan Popol Vuh, Glenn Branca och Durutti Column.

Erik Levander lämnar laptopen hemma och kör ett set med fieldrecordings, förmodlligen kommer EL känsla för små detaljer och subtila ljud att kännas igen från hans två fullängdsskivor.

Fria Konstellationen Erik kommer från Berlin och därmed spelar FK med full sättning för första gången sedan 2007.
nu även med Martin (Bordet) på klarinett så förvänta er hård impro-avantgarde-drone-noise-whatever.

Som en bonus på kvällen kommer även en akt att uppträda på Klubb Kristallen & Kontrapunkts fest på Kong.

TECH ICS / är Erik Levander och Gaerra-Rickard Dauns nya duoprojekt där radioapparater, trummaskiner och kassettband skapar analog och skrapig electro med minimalistiska techno inslag. även en försvenskad version av “tanz im quadrat” med Die Tödliche Doris utlovas!

Entre: endast 40 kr! –  och vill man vidare på tillställningen på Kong så betalar man 60 kr för bägge!

revvegarec.wordpress.com
klubbkristallen.blogspot.com


28/2 2010

SUPERHIGHWAY SOUNS INJECTION – med Messerkvartetten från Köpenhamn.

Dörrarna öppnar 18.00
Entré 80 kronor

Konsertföreningen Ars Nova från Malmö och EARUNIT från Köpenhamn presenterar Danmarks främsta elektroniska stråkkvartett; Messerkvartetten. Till konserten har Messerkvartetten beställt nya elektroakustiska verk från några av de mest tongivande elektroakustiska kompositörerna i Norden.

Messerkvartetten består av några av Danmarks bästa klassiska musiker. Deras mål är att skapa en bro mellan olika musikaliska världar, från de moderna klassiska kompositionerna till elektronika.
De utforskar nya klangmöjligheter genom användning av effektpedaler, datorer, sampling och beats.

För att föra fram budskapet integrerar de ofta ljus, videoinstallationer, avant garde-kläddesign och andra effekter i sina konserter. De kan flyta runt i änglalika kostymer och konstsnö eller hamra Black Angles av George Crumb till infraröda video-projektioner av tanks som bombar afghanska byar – samtidigt som de mixar musiken med ljuden från radiosignalerna från bombflyg. De söker alltid att skapa en uppslukande konsertupplevelse, från Ligeti till Aphex Twins och tillbaka igen. Messerkvartetten går gärna på lina och går med mod mot framtiden. De sträcker ut till en bredare och intresserad publik med några av de mest sällsynta ljud som går att hitta idag.

Vid konserten presenteras nya och äldre verk av kompositörerna:
Hugi Gudmundsson (ICE), MBD73 aka Carsten Bo Eriksen (DK/ES), Kent Olofsson (S), Martin Lohse (DK), Jørgen Messerschmidt (DK), Ture Larsen (DK), Ejnar Kanding (DK) och Arvo Pärt (EST)

Konserten tolkas live visuellt av den japanska videokonstnären CHIAKI.

Konsertprogram:
Intro: Installation av MBD73 och CHIAKI….
1. MBD73 AKA Carsten Bo Eriksen – …as we fall through the sky (6.24 min)
2. Ture Larsen – Traffic Light (11.00 min)
3. Hugi Gudmundsen – Matins (6.00 min)
4. Martin Lohse – Wood on strings (6.00 min)
5. Arvo Pärt – Fractres (10 min)
6. Kent Olofsson – Alinea II ( 7.30 min)
7. Jørgen Messerschmidt – Vapor Drawings (5.00 min)
8. Ejnar Kanding – Tree colors (10.00 min)

Messerkvartetten består av:
Andrea Rebekka Alsted (violin 1), Vivi Jørgensen (violin 2), Mina Luka Fred (viola) och Therese Åstrand (cello)

Klangregi:
Ejnar Kanding, Hugi Gudmundsson. MBD73 aka Carsten Bo Eriksen


27/2 2010

KOEFF + REV/VEGA presenterar: Con-Dom (UK), Metal Pip! (SE) och Pestdemon (SE)

KOEFF + REV/VEGA presenterar:
Con-Dom (UK), Metal Pip! (SE) och Pestdemon (SE)

Vi öppnar dörrarna kl. 20.00
Entré 80 kronor

CON-DOM (UK)
Con-Dom är Mike Dandos enmans projekt som startades 1983. Con-Dom, kort för Control-Domination, utforskar och angriper i sina “Live-Assaults” alla former av social kontrol och manipulation; politik, religion, massmedia, med ett flöde av ord, bild och (o)ljud.
Con-Dom är känd för sina vildsint intensiva framträdanden, och Mike Dando har i sin strävan att flytta gränserna för sina performances utanför den typiska konst och musik scenen uppträtt på så udda platser som kommunhus, kyrkor och i kryptor.

METAL PIP! (SE)
Äntligen kunde vi övertala Stupor Schwärtze aka Metal_Pip! att bjuda oss på ett av sina sällsynta scenframträdanden! Han skulpterat fram sig själv och sin ljudskatt ur lager av damm, skräp och obekväma omständigheter och lotsar våra hörselgångars meandrar genom rå, primitiv old-school-noise framkallad av den kontrollerade slumpen.
http://www.myspace.com/metalpiiip
http://metalpip.bandcamp.com

PESTDEMON (SE)
Pestdemon (Andreas Johansson) spelade live på Skånes scen i september 2009. Sedan dess har detta lovande, unga, onda genius som osar doom-metal-noise-ambient inte legat på latsidan utan begåvat världen med passande hypefrånvända gammelmediala produkter som kassetter på bolag som Unrest Productions och STRÖMKARLEN.

Skivvändare under kvällen:
Dj Snölunga och Dj Wormgod

Första bandet på scen: 21:00
Entré: 80 kr


26/2 2010

3D IMPROVISATION – ett flerdimensionellt möte mellan Vietnam och Danmark

3D Improvisation är en föreställning med interaktivitet i fokus. Interaktionen mellan olika konstformer, mellan improvisatörer och mellan de två musikerna, fotografen och publiken leder fram till ett gemensamt verk där fritt konstnärligt rum skapas. 3D Improvisation är ett Vietnamesiskt/danskt samarbete med Nguyen Thanh Thuy, Dang Hao och Jakob Riis. Tillsammans skapar de ett gemensamt nu; “The Three Dimensional Circle: sound-light-feeling.”

Medverkande:
Nguyen Thanh Thuy (Vietnam) – dan tranh
Dang Hao (Vietnam) – livefoto
Jakob Riis (Danmark) – laptop, real time processingNguyen Thanh Thuy är en av Vietnams främsta dan tranh-solister. Hon är aktiv inom både den traditionella och experimentella musikscenen, och är intresserad av improvisation inom båda dessa områden. Hon och har spelat in och turnerat i flera länder, och har undervisat vid Hanois universitet och vid Malmö musikhögskola, och undervisar för tillfället vid Vietnamns nationella musikskola.

Dan Hao är fotograf och journalist, och medlem av Hanoi Photographer Association. Han arbetar för ett flertal magasin och tidningar, och har vunnit flera priser och utmärkelser inom både press och fotografi. Dan Hao bor och verkar i Hanoi.

Jakob Riis är kompositör, elektronikamusiker och improvisatör. Han arbetar inom fältet för experimentell musik, ljudkonst, improvisation och samtida komposition, och är en laptop-pinjär på den danska experimentella scenen med sin elektroniska- noise- och elektroakustiska musik, ofta inom ramen för improvisation. Riis är bosatt och verksam i Malmö.

Ett samarbete mellan Skånes konstförening, Ars Nova och Frim/SYD
Det blir två akter under kvällen;
kl 20.00 och 20.45.
Fri entré !


19/2 – 21/2 2010

Skånes konstförening @ SUPERMARKET 2010

Plats: Kulturhuset Stockholm. Entré 100 sek.
Fredag 12-22 torsdag 11-20 och lördag 11-18

Saxar vår text från Supermarkets hemsida:

Skånes konstförening is one of the largest non commercial, non institutional exhibition spaces in Sweden.

Founded in 1904 we are the oldest artist association and have an ambition to enlighten the art scene in Skåne by providing new experiences for both audience and artists. Our gallery presents about 10 exhibitions each year; from young and upcoming to more established artists.

“Skåne’s Scene for Live and Crossover Art” is our 250 m2 project space, open for artists and producers to do different projects. More than 30 events ranging from electronic music, performance and theatre, to Bhuto dance, have so far been presented.

At Supermarket we present ”Haj på hjul” by Sofie Grevelius (SE) and Christian Blandhoel’s (NO) ”My First Record Label”. His original show consists of more than 45 rebuilt guitars. The visitors at Supermarket are welcome to pick a guitar, enter the stage and start playing!


18/2 2010

Frim/Syd: ANGEL

ANGEL (DK/NO)

Att definiera musiken till dansk/norska ANGEL är inte en lätt uppgift. ANGEL kombinerar den fria improvisationens kompromisslösheten och utforskande väsen med energin, närvaron och volymen från heavy metal/noise,  till att avtäcka nya territorier inom improviserad musik. Gruppen släppte sin debutplatta ”Angel” i november 2009 på det prestigefyllde Danska skivbolaget ”ILK”

Med spännvidd från subtil pointillism till fullbordad massaker, spelar ANGEL en spännande musik med en tydlig riktning, samtidigt som de flyttar gränserna för de respektive instrumentens förmåga. Resultatet är en ärlig och ren musik som ställer frågor kring den förmodan om konst i det hela taget och särskilt då vid begreppet improviserad musik.

Bandets medlemmar är tidigare kända från samarbetsprojekt med musiker som: Peter Brötzman, Paal Nilssen-Love, Jesper Zeuthen, T.S Høeg, Thommy Anderssson och Petter Wettre

Stephan Sieben (DK) – gitarr
Adam Pultz Melbye (DK) – kontrabas
Håkon Berre (NO) – trummor

[ANGEL – myspace]

[ILK musik]

Konsert, torsdag 18 februari kl 20:00
Skånes Scen för Live & Crossoverkonst, Bragegatan 15
Entré kr 50,-

Välkommen
Frim/Syd


1/2 2010

Singsang MV+EE (usa) och Jakob Olausson m.fl

Singsang bjuder in till en afton med kosmisk blues och fri/freak-folk av bästa sort, när new weird whatever-lantisarna MV & EE kommer in till stan för att på Skånes Konstförening göra sitt enda Sverigeframträdande och första spelningen på Europaturnén.

Vermontbaserade hippieparet Matt Valentine och Erika Elder har under de senaste åren försett planetens invånare med fler skivor och kassetter än vad någon i Singsang kan räkna till. Somliga inspelningar är signerade MV & EE som duo. Andra gånger finner man dem i sällskap med kompande hillbillies (J Mascis, Chris Corsano och Samara Lubelski, för att nämna några) i konstellationer med namn som the Golden Road och the Bummer Road.

Ur den digra bakkatalogen väljer Singsang att lyfta fram några särdeles fina ljuddokument:

* 2006 års episka Mother of Thousands på Time-Lag Records står fortfarande oöverträffad. Över två fullmatade skivor sprider MV & EE with the Bummer Road generöst sin interplanetariska blues, som kryddas med Takoma-folk och currydoftande ragor.
* Rockalbumen Green Blues, Gettin’ Gone och förra årets Barn Nova på Thurston Moores bolag Ecstatic Peace.
* Förra årets kassettbox Road Trips på Blackest Rainbow – 12 kassetter som dokumenterar liveframträdanden i diverse konstellationer mellan åren 2002 och 2009. I högsta grad essentiell, då deras liveinspelningar håller samma höga klass som deras finaste studiomaterial.

Ni som såg MV & EE i Köpenhamn för några år sedan vet, liksom vi, att det kommer att bli en kväll utöver det vanliga.

Jakob Olausson
finstämd gitarrbaserad psych-folk
http://www.myspace.com/jakobolausson

Carl Lindh & Pär Thörn
improvisationer med band-, skivspelare, radioapparater, folie och objekt.

Entre´/ 60kr
Öppet / 19-00
18 år


23/1 – 24/1 2010

SOUND OF: Improsummit 2010 / Malmö / London / Barcelona

23-24 januari, Skånes scen & Galleri Ping-Pong

ANGHARAD DAVIES [UK]
RUTH BARBERÁN [ESP]
FERRAN FAGES [ESP]
Under titeln “Sound of:” har Frim/Syd blickat ut över den internationella musikscenen med avsikt att bjuda in en spännande grupp artister till Malmö, den tänkta knutpunkten för ett musikaliskt möte som sträcker sig över två dagar. Vi i föreningen har nu det stora nöjet att introducera tre centrala namn inom samtida improvisationsmusik vilka aldrig tidigare har framträtt på svensk mark.
“Sound Of:” går av stapeln lördagen 23/1 på Skånes scen då Angharad Davies, Ruth Barberán och Ferran Fages bjuder på improviserade framträdanden i olika konstellationer. Söndagen 24/1 äger en intimare uppföljningskonsert med gratis inträde rum på Galleri Ping-Pong där Davies uppträder i en duo tillsammans Anders Lindsjö. På kvällen spelar de inbjudna musikerna tillsammans med ytterligare skånebaserade musiker: Anna Högberg, Martin Küchen och Herman Müntzing, även detta arrangemang med fritt inträde.
SCHEMA
* Lördag 23/1: Ruth Barberrán / Angharad Davies / Ferran Fages
Skånes scen för live- och crossoverkonst, Bragegatan 15, Malmö. Tid: 20:00. Inträde: 50 kr.
* Söndag 24/1:
Del 1: Angharad Davies / Anders Lindsjö
Galleri Ping-Pong, Rådmansgatan 7, Malmö. Tid: 15:00, fri entré.
Del 2: Ruth Barberrán / Ferran Fages / Martin Küchen / Anna Högberg / Herman Müntzing.
Skånes scen för live- och crossoverkonst, Bragegatan 15, Malmö. Tid: 19:00, fri entré.


22/1 2010

Radiowy: Goodiepal, Mette Moestrup, Mikkel Thykier m.fl.

Fredagen den 22/1 mellan 18-23 kommer radiowy, platform för produktion och distribution av hörspel och text-baserad ljudkonst, att husera på Skånes scen för live- och cross-overkonst, som ett led i radiowys skandinavisering; vi kommer aftonen till ära att publicera det första i en serie av fyra danska ljudverk.

Detta första verk är ett verk av författaren Mikkel Thykier. Under februari och mars kommer som sagt ytterligare tre danska verk att publiceras på radiowy, ett av konstnären och författaren Amalie Smith, ett av diktaren och författaren Peter Laugesen, samt ett av poeten och förläggaren Rasmus Graff, som också är gästredaktör för denna serie verk. Förutom en presentation av Mikkel Thykiers verk, så bjuder aftonen även på en paneldebatt samt tre framträdanden.

Kvällen börjar med en paneldebatt som diskuterar de nordiska (och då främst svenska och danska) förutsättningarna för hörspel, ljudpoesi, och andra former av text-baserad ljudkonst.

Deltagare är Nathaly Salas (Sveriges Radio, Stockholm), Amalie Smith (konstnär och författare, Köpenhamn), Pär Thörn (författare och performancekonstnär, Malmö), Mette Moestrup (poet och författare, Köpenhamn) samt Claus Handberg Christensen (konstnär och poet, Köpenhamn). Moderatorer är Rasmus Graff, Köpenhamnsbaserad poet och förläggare samt gästredaktör på radiowy, samt Henning Lundkvist, drivande bakom radiowy.

Efter diskussionen så bjuder kvällen på uppläsningar av Pär Thörn och Mette Moestrup, samt ett performance/presentation av den danska kompositören/konstnären Goodiepal, som gjort sig känd genom sina mycket egensinniga performances/föreläsningar samt genom sitt rabiata “intellectual war against the stupidity in modern computer music and media art” (wikipedia).

Fri entré! Radiowy eventet pågår parallellt med vernissagen av Sofie Lardner-Häggström.

18.30-19.30 Paneldebatt.
20.00-20.30 Pär Thörn
21.00-21.30 Mette Moestrup
22.00-23.00 Goodiepal