Det postapokalyptiska hantverkskollektivet Babels Rehab

 

Vad vill du tillverka om det inte finns några grejer kvar i hela världen?

Välkommen till Det postapokalyptiska hantverkskollektivet Babels Rehab i ett fiktivt Malmö efter katastrofen.

Skånes konstförening bjuder in till workshops i Det postapokalyptiska hantverkskollektivet som arrangeras av konstnären Nina Jensen i samarbete med Josefin Bergman, Marte Edvarda Tidslevold och Karin Granstrand.

Alla workshops är drop in kl 13-16, gratis och riktar sig till alla åldrar. Material och fika finns på plats. Ha gärna oömma kläder!

Workshoptillfällen:

lördagen 24/10
Spillrorna

Den gamla tidens bruksföremål, statusprylar och pengar har mist sitt värde. Vi får göra nytt av spillrorna från civilisationen. Burkar, datorer, kartonger, sladdar, silver, sopor och guld blir till det som du har användning för nu.

 

söndagen 25/10
Soft söndag

Om det inte finns affärer att handla i längre blir vi tvungna att själva tillverka det vi behöver – vad hade du valt att göra? Vi gör saker och ting av blandade textila material, med olika tekniker. Med hjälp av tyg, kläder, skumgummi, band och lite fantasi försöker vi tillverka något vi behöver. Eller något som kanske inte finns just nu men som vi tycker borde finnas. Du som vill kan också prova på att sticka!

 

fredagen 30/10 – OBS öppet till 19:00 –
Lera

Det finns inga grejer kvar i hela världen. Jorden är full av geggig lera. Vad vill vi göra av det? En skål att äta ur, en prydnad som vi blir glada av at titta på, en leksak att roa sig med, vad behöver du? Forma med händerna eller prova på att dreja!

lördagen 31/10
Vattenledningar

När vi vaknade upp var dalen torrlagd. Var skulle vi nu tvätta våra kläder, vattna våra grödor och svalka våra kroppar? Vi var tvungna att ge oss av för att hitta en ny källa så att vi inte skulle torka ut. Kom och hjälp oss att bygga ett vattensystem av papp till att vattna de törstande växterna!

Alla workshops är drop in kl 13-16, gratis och riktar sig till alla åldrar. Material och fika finns på plats. Ha gärna oömma kläder!

Varmt välkomna!

Det postapokalyptiska hantverkskollektivet Babels Rehab är tillsammans med Oona Libens skuggspelsdokumentär del av av Skånes konstförenings program under Bästa Biennalen.