Onsdag 19 juni kl 18:00
Skånes konstförening
Bragegatan 15, Malmö

Som en del av utställningens offentliga program The time it takes: Azadeh Esmaili Zaghi, som går att besöka på Skånes konstförening fram till 14 juli, bjuder vi in till ett konstnärssamtal med Azadeh Esmaili Zaghi.  Välkomna att ta del av olika aspekter och delar av Esmaili Zaghis konstnärliga praktik.

Börja med att se den storskaliga installationen “Keys of Heaven” som Azadeh Esmaili Zaghi ställer ut på Skånes konstförening, lyssna sedan på hur konstnären dyker djupare in i sin process som omfattar performance, installation och videoverk.

Konstnärens egna ord:

“I min konst använder  jag mig av live performance, video performance, bild, installation och objekt, ofta med en bakomliggande social och politisk drivkraft. Min konstnärliga praktik handlar i grunden om social, ekonomisk och politisk orättvisa för att föra tysta och mindre ansedda händelser upp till ytan och belysa dem. Genom min praktik undersöker jag internationella relationer, politisk ekonomi, penningpolitik, valuta, ekonomiska sanktioner och den politiska ramen för exil.”

Azadeh Esmaili Zaghi föddes i Iran-Teheran 1981 och har varit verksam i Sveriges konstscen under de senaste tio åren. Hon tagit examen i Master i Fine Art vid Akademin Valand och ha en BA i Fine Art från Azad Konst och Arkitektur universitet i Iran. Under de senaste två åren har hon även vidareutbildat sig inom ”Kritisk pedagogik och projektledning” och jobbat som lärare för kursen ”Konst, Pedagogik och Sociala aktioner” på Akademin Valand i Göteborg.

Azadeh Zaghi har medverkat i en mångfald konstnärliga och pedagogiska projekt inom samtidskonsts scen med fokus på representation, demokratin, tillgänglighet och delaktighet. Hon har pedagogiska erfarenhet, erfarenheter som projekt kurator och konstkonsulent från att jobba för och med Kulturföreningen Tåget och Borås konstmuseum, Göteborgs Konsthall, Röda Sten konsthall, ICIA – Institute for Contemporary Ideas och Göteborgs Konstbiennalen.

Dessutom har hon under de senaste tio åren deltagit i ett tjugotal utställningar i Göteborg, Borås, Norge och Iran, och visat egna arbeten på t.ex. Göteborgs Konsthall, ICIA Konsthall, Galleri 54, Galleri Aveny och Galleri Konstepidemin.

På onsdagen den 19 juni, mellan kl. 14-16 är du också välkommen att vara med i den publika worshopen “Att konstruera nyckelringshistorier. Att konstruera tid”, som Azadeh Esmaili Zaghi håller på vårt lokala bibliotek Garaget.

Curatorer: Simona Dumitriu & Tawanda Appiah