Yasmina Karli Malmsten och Elia diane Fushi Bekene
the song in my veins

11 nov–11 dec 2022
Vernissage 11 nov, kl 18–21
Konstnärssamtal 12 nov, kl 15–16

Curator C. Grace Chang

Den här duoutställningen utforskar kroppen som en plats för psykologiskt läkande, gemensamt läkande och vår egen inre polyfoni: rösterna från våra många jag.

Genom sina stora väggmålningar och tryck reflekterar Yasmina Karli Malmsten över dessa fragment. Varma färger omsluter varje bild. Yasmina utforskar, stundoms livfullt och stundoms vilsamt, hur vi som individer och hur våra interna fragment genljuder varandra i stunder av omsorg.

Med utgångspunkt i tarot, somatiskt helande och i praktiker i relation till ancestral healing, skapar Elia diane Fushi Bekene ljudlandskap som återfinns genom gallerirummen. Varje sonisk trance åtar sig ett element: luft, eld, jord, vatten, vilket även speglas i en tarotlek formgiven av Elia.

Biografier

Yasmina Karli Malmsten är en konstnär baserad i Malmö som arbetar med tryck, måleri och illustration. Hennes arbete fokuserar på mjukhet, hur kroppen böjer sig och inte. Yasmina har tidigare ställt ut på Arkana och Galleri Slätten i Malmö, Galleri Helle Knudsen och Grafiska Sällskapet i Stockholm, Women’s Studio Workshop i New York. 2023 ställer hon ut på Gloucestershire Printmaking Cooperative i London. Yasmina har tagit emot Zea May’s Printmaking Fellowship 2019 och Ann-Margret Lindell Stipendium 2021. År 2023 har hon ett residens på Kunstkvarteret i Lofoten.

Elia diane Fushi Bekene är en light-skinned, svart, ickebinär transperson samt en traumamedveten omsorgsutövare och konstnär baserad i Berlin som arbetar med att minnas förkroppsligade upplevelser av vördnad, mirakel, anknytning och omsorg. Hens praktik fokuserar på svart inre, somatiskt minne och queera intimiteter som vägar för skapande, anknytning och helande.
Ständigt reflekterande över deras längtan efter hem och tillhörighet skapar hen ritualer och cermonier som portaler genom vilka åsidosatta personer kan gå igenom för en helande, imaginärt rum som utan bördor från kolonialismens våld. Elia är också skaparen av Ancestral Healing Tarot, en tarotlek framställd från en blick av generationsöverskridande trauma och helande.