Tordag den 14 mars, kl 16-18

Kom på konstworkshops för barn år och experimentera med material och tekniker som keramik, teckning, ansiktsmålning och bakning. Tillsammans bygger vi Sevedsplaneten, en ny värld för växter, djur och människor med nya saker, smaker, lukter och figurer. Workshopen ger möjlighet att på ett lekfullt sätt fantisera om en annan tänkbar värld och reflektera över det vi har på jorden. 

Hur ser egentligen Sevedsplaneten ut? Tillsammans ritar och målar vi upp planeten och hur platserna på den ser ut! Finns det kojor eller höghus? Torg eller kanske något helt annat? Om vädret tillåter tar vi oss ut i Seved och tar inspiration från platserna runtomkring oss, vid dåligt väder stannar vi inne i workshoprummet och fantiserar! Kom och prova på, fika och lär känna vår nya konstworkshopverksamhet för barn!

Aktiviteten är kostnadsfri och det finns material och fika på plats. För barn upp till 12 år i vuxens sällskap.   

Vi håller kostnadsfria konstworkshops för barn varannan vecka under hela våren där vi undersöker Svedsplaneten tillsammans. Våra workshops är en del av projektet Södra Sofielunds Museum som drivs av Skånes konstförening under en tvåårsperiod. Skånes konstförening är en plats för konst och kultur i Malmö, beläget i en före detta textilfabrik i området Seved, Södra Sofielund.

Vår verksamhet presenteras med stöd av Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet, ABF och med stöd av Region Skåne’s ”Ung kraft”-projektbidrag för att göra unga och unga vuxna delaktiga i kulturlivet.