Workshop: Sy ditt självporträtt med Mitt Seved

Onsdagen den 20/2 kl. 17-20
Gratis, fika finns på plats

 

Välkommen till den första workshopen om Mitt Seved!
Under kvällen kommer vi att undersöka självporträttet som format och se vilka ansikten som får ta plats i Seved. Vi kommer främst att använda oss av textil, men även annat material går bra att använda. Har du någon favorittröja som håller på att gå sönder eller en gammal tygväska som behöver få nytt liv? Du kan ta med egna textilier som du kan använda till ditt porträtt, men vi har även mycket material på plats.

Under våren kommer vi att ha 8 workshops där vi tillsammans undersöker vårt närområde.

Är du ung och intresserad av konst och kultur? Eller sugen på att lära dig nya saker och göra konst själv? Har du en anknytning till Seved och Södra Sofielund, kanske saker att berätta om Seved? Eller vill du upptäcka Seved med oss? Tillsammans undersöker vi vilka röster som får höras och vilka berättelser och uttryck som får ta plats.

Vi kommer att göra zines, ha skrivar/poesi-verkstad, undersöka konsten som finns på gatorna i Seved, göra DIY textiltryck, rita om kartan för området, testa nya sätt att göra självporträtt, lära oss storytelling, göra avgjutningar, prata om objekt och berättelserna de bär på och smaka på Seved.

Workshops är en del av projektet Södra Sofielunds Museum som drivs av Skånes konstförening under en tvåårsperiod med stöd av Region Skåne’s “Ung kraft”-projektbidrag för att göra unga och unga vuxna delaktiga i kulturlivet.

 

Bild: Nora Gres, No picture.