Skånes Konstförening välkomnar er till Sweet Seved*: ett forskningsseminarium med stöd från Malmö Stad.

 

Vi vill med detta seminarium skapa ett inspirationsforum för utbyte av idéer om intervenerande konst. Samtidskonsten blandar sig i verkligheten och många konstnärer utvecklar strategier för att arbeta med sociala projekt.

 

Vi vill se på konstens möjligheter att vara dialogskapande och på hur lokala initiativ där boende aktivt deltar, här exemplifierat av Seved, kan skapa sociala värden. Hur främjar man dessa värdeskapande initiativ och hur kan praktiska erfarenheter från bostadsområdet inspirera och inspireras av konstens intervenerande praxis?Vi hoppas att detta seminarium med kulturaktörer från Seved, Malmö och Öresundsregionen kan hjälpa processen på vägen.

 

Parallellt med seminariet kommer Anders Smolka att försöka kartlägga Seveds kulturella resurser. Här finns många intressanta initiativ som bidrar till att förbättra miljön i området. Dessutom vill Skånes Konstförening genom Nina Jensen bjuda in de boende i Seved till utställningen Glasmo, som pågår i galleriet under seminariet. Utställningen kommer att visa konst av 13 konstnärer från 11 olika länder, och är således ett exempel på det mångkulturella samhället och den globaliserade verkligheten.

 

Seminariet äger rum söndagen den 31/8 i Skånes Konstförenings lokaler på Bragegatan 15, andra våningen. Vi bjuder på en lättare vegetarisk lunch. Efter seminariet får ni mycket gärna stanna kvar för en drink och fortsatt diskussion. Då antalet platser är begränsade ber vi er att bekräfta ert deltagande senast fredag 22/8 . Seminariet är gratis och genomförs på engelska.

 

Schema:

11:00 Öppning och introduktion – Jeanette Land Schou, Anders Smolka och Nina Jensen
11:30 Fotografier från © Seved, föreläsning och bildspel
12:30 Intro till Tapori Tiffani och lunch – Zeenath Hasan
14:00 SOUP och nya projekt – Gitte Juul
15:30 Egna Röster Egna Bilder – Amal Abdihakin från Hidde Iyo Dhaqan
16:30 Intervention som strategi – Mette Kit Jensen
18:00 En lille drink på sluttet

 

*Namnet “Sweet Seved” kommer från Hidde Iyo Dhaqan’s honungsproduktion med bikupor på taken i Seved.