Sunday Morning Movement Session

3 Juni, kl. 11: 00-13: 30
Skånes konstförening, Bragegatan 15, Malmö

 
Välkomna att delta i denna Sunday Morning Movement Session med konstnärerna Cassie Thornton och Lisa Nyberg då vi tränar våra kroppar för att förbereda oss inför en framtida ekonomi utan rasism, missbruk och brist som kontrollteknik. Med hjälp av forna strategier för kollektivt tidsslöseri, socialt obehag, radikalt tålamod och ett irrationellt förkroppsligande kommer deltagarna att använda rummet och tiden i det för att experimentera med nya former av omsorg som kan överleva normalitet, normativitet och snällhetens tyranni. Frukosten serveras av Cassie Thornton och Lisa Nyberg.
 
Cassie Thorntons arbete undersöker och avslöjar effekterna av statliga och ekonomiska system på offentlig påverkan, beteende, och omedvetet, med fokus på skuld och säkerhet. Genom namnet Feministekonomiska avdelningen (FED), använder hon sig av dans, skrivande, bildkonst, hypnos, experimentell forskning, rundvandringar och radio för att avslöja skulden som en källa till solidaritet.
Malmö-baserad konstnär Lisa Nyberg experimenterar med guidade meditationer som en form av radikal pedagogik för att undersöka det okända och arbetar för att hitta sätt för oss att engagera oss i en oroande framtid.