Vi söker ung projektmedarbetare för projektet Södra Sofielunds Museum

Anställningsgrad: 25%
Anställningslängd: 2 år
Tillträde: 2018-10-01
Lön: enligt överenskommelse
Ålder: 19-25 år

– Har du en personlig relation till Seved och Södra Sofielund?
– Är du intresserad av frågor om migration, stadens förändringar och vem som skriver historien?
– Behöver du ett extrajobb och vill arbeta med konst och kultur?

Under två år uppstår Södra Sofielunds Museum – Malmös första områdesmuseum. Stadsdelsområdet Södra Sofielund och Seved är ett område i Malmö. Områdets äldre delar har funnits här sedan 1700-talet medan de 40-talshus som området främst utgörs av, delvis har vuxit fram kring de gamla textilfabrikerna Kürzels fabriker. Dessa fabriker gav under nästan 100 år arbete till många av stadens kvinnor. Fabrikerna såldes så småningom och lokalerna har sedan 70-talet varit en plats för många olika konstnärliga och kulturella verksamheter. I media har vårt område uppmärksammats såväl lokalt som regionalt, nationellt och till och med internationellt. Mediabilden är alltid onyanserad och området beskrivs ofta som ett “problemområde” eller ett “farligt område”, något som gör många av oss boende både besvikna och irriterade. Genom att undersöka områdets dåtid vill vi tillsammans påverka och forma områdets dåtider, samtider och potentiella framtider.

Som projektmedarbetare ingår du i en projektgrupp som tillsammans driver och utvecklar projektet Södra Sofielunds Museum under hela projektperioden. Du arbetar med kommunikation, planering och genomförande av projektet. Du kartlägger och har kontakt med organisationer, föreningar och enskilda personer i Södra Sofielund. Du som söker bör vara intresserad av kultur, konst och eller historia. Du som söker bör vara bosatt i eller ha en personlig relation till Seved och Södra Sofielund. Du som söker behöver inte ha någon särskild utbildning eller yrkeserfarenhet, vi söker dig som är intresserad av att arbeta med konst och kultur och vill lära dig mer om områdets olika historier och identiteter. God kunskap om det svenska och engelska språket är en fördel, kunskap om ett eller flera ytterligare språk är en fördel.

Skånes konstförening är en plats för konst och kultur i Malmö, beläget i en före detta textilfabrik i området Seved, Södra Sofielund. Här arbetar vi med att på olika sätt skapa möten och relationer mellan konst och det omgivande samhället. Genom utställningar, samarbeten, pedagogiska utforskningar och omfattande publika program utforskar vi diverse frågor av socialt och politiskt intresse.