Sevedsplaneten: Workshop för barn

Torsdagen den 14/2 kl 16-18

Kom på konstworkshops för barn och experimentera med material och tekniker som keramik, teckning, ansiktsmålning och bakning. Tillsammans bygger vi Sevedsplaneten, en ny värld för växter, djur och människor med nya saker, smaker, lukter och figurer. Workshopen ger möjlighet att på ett lekfullt sätt fantisera om en annan tänkbar värld och reflektera över det vi har på jorden.

Med premiär torsdagen 14/2 kommer vi att hålla kostnadsfria konstworkshops för barn varannan vecka under hela våren!

Vi inviger med en byggworkshop för alla upp till 12 år. Vad vill du ta med dig till Sevedsplaneten? En hjärtrobot, en flygande sko, en sten från Sevedsplan som minne från jorden? Ta med en leksak eller annan grej som du vill bygga om eller kom som du är och jobba med det som finns på plats. Vi har limpistoler, tejp, ståltråd, färg och annat material.

Aktiviteten är kostnadsfri och det finns material och fika på plats. För barn upp till 12 år i vuxens sällskap.   

 

Våra workshops är en del av projektet Södra Sofielunds Museum som drivs av Skånes konstförening under en tvåårsperiod. Skånes konstförening är en plats för konst och kultur i Malmö, beläget i en före detta textilfabrik i området Seved, Södra Sofielund. Projektet presenteras med stöd av Region Skåne’s “Ung kraft”-projektbidrag för att göra unga och unga vuxna delaktiga i kulturlivet.