Välkomnatill en exklusiv work in progress-visning 7:e november kl 20.00 och 8:e/9:e nov kl 14.00 av NAKED EGG och
VIDEOBAR 7-9 de november kl 13-16

Öppettider vernissage kl 19-22 fredag 7de nov, lördag- söndag 8-9de nov kl 13-16

 

NAKED EGG visas på vernissagekvällen kl 20.00 och på lördag / söndag kl 14.00. Filmen är 25 minuter lång. VIDEOBAR filmerna visas hela tiden under öppettiderna, loopade på skärm. Så hoppas ni som är intresserade kan pricka in visningstiderna för NAKED EGG!

 

NAKED EGG är ett pilotprojekt, initierat av Åsa Maria Bengtsson, där sju nordiska konstnärer utforskar alternativa sätt att skapa filmiska berättelser och byta erfarenheter av filmiskt arbete; manus, filmning, klippning osv. Vi är konstnärer, skribenter, performancekonstnärer och några av oss har skådespelarerfarenhet.

 

Den 7de november bjuder vi in till vi en öppen ”work-in-progress” visning av NAKED EGG (ca 25 min) där vi kan möta publik och få respons och inspiration för att ta processen vidare. Deltagande konstnärer är Åsa Maria Bengtsson (SE), Anne Marthe Dyvi (NO), Göran Green (SE) , Peter Land (DK), Johanna Schartau (SE), Jeanette Land Schou (DK) och Thore Soneson (SE).

 

Under ett par månader 2014 skrev vi manus på distans efter ”vika-gubbe-principen” och i slutet av sommaren träffades vi under en vecka för bearbetning och filminspelning på Hagestad mellersta skola. Filmen har nu redigerats i en första version och resultatet har blivit en absurd historia om tre karaktärer som samspelar och utvecklas under ett antal scener och tablåer i det österlenska landskapet. Vi använder oss av varandra i de olika scenerna och i filmen deltar även tre inbjudna skådespelare, Emilie Strandberg, Frederic Täckström och Nan Embäck samt ett antal statister.

 

Inspirationskällor:
CUL-DE-SAC betyder återvändsgränd (ordagrant “baksidan av påsen” på franska) och är även en brittisk film från 1966, regisserad av Roman Polanski som i sin tur inspirerades av Samuel Becketts teaterpjäs ”I väntan på Godot”.

 

Ett videoprogram med urval av deltagarnas video och filmverk visas i en VIDEOBAR under helgen 7-9de november

VIDEOBAR program:

Åsa Maria Bengtsson – JÄSNINGEN
Anne Marthe Dyvi – ‘I / JEG’ – PERCEPTUAL EVIDENCE
Göran Green – MINNS BERLIN ALEXANDERPLATZ
Johanna Schartau – 4800 TRÅDAR
Peter Land – THE LAKE
Jeanette Land Schou – SMEDERNE FRA MEDINA/MALI
Jeanette Land Schou och Peter Land – THE BEAUTY OF POWERFUL ARGUMENTATION
Thore Soneson – IN SEARCH OF THE MILITANT CODE