MALMÖTXT gästar Skånes konstförening

19.00 – 23.00

☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Öppen scen
Open mic

☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Online readings:

Elis Burrau (SE)
Mira Gonzalez (US)
Victor Boy Lindholm (DK)
Klara Ström (SE)

☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Gratis inträde
Free entry

☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

 

Elis Burrau är poet och publikvärd, född 1992 och baserad i Stockholm. I mars 2016 kommer hans diktsamling ”och vi fortsatte att göra någonting rörande” på CL(P) Works. Det är en kritisk lek med instruktioner, lömsk barnslighet och sentimentala överflöd/allvarlig ironi. Elis är också en del av det insomnade poesikollektivet/nättidskriften fikssion, samt driver Facebook/PDF-förlaget Fame Factory och bloggarna vi som aldrig skrev prosa och The New Level (Of Poetry) tillsammans med poeten Anna Axfors.
www.elis-burrau.com

 

Mira Gonzalez (född 1992) är en poet från Los Angeles. Hon debuterade 2013 med diktsamlingen »I will never be beautiful enough to make us beautiful together« på Sorry House. I juni 2015 utkom »Selected Tweets« på SF/LD Books, en bok som består av tweets skrivna av Gonzalez och den amerikanske poeten, författaren, essäisten och konstnären Tao Lin. Båda två framträdde på Stockholms Internationella Poesifestival 2015 som anordnades av tidskriften 10TAL.
https://twitter.com/miragonz


Victor Boy Lindholm har senest udgivet digtsamlingerne »NO HARD FEELINGS« (2015) hos Kronstork og »jeg elsker naturen og alt omkring mig« (2015) hos OVO PRESS. Tidligere har han udgivet digtsamlingen »GULD« (2015) på Kronstork, »DRONE« (2014) på AFV Press, samt e-udgivelsen »JUSTIN« (2013) på Weltscherz. www.jegkiggerpaamaanenogsigervadsaa.dk

 

Klara Ström (född 1990) är en svensk konstnär för närvarande aktiv i Oslo, Norge. Med ämnen såsom kärlek, sex, hjärtesorg, narcissism, feminism, mental hälsa och kommunikation utforskar hon det intima som gränsar till det allmängiltiga via självporträttet. Genom textbaserat arbete med fokus på samtida språk fångar hon sin egen brist på kunskap och makt och återtar den. Det leks med klichéer och refereras konstant till populärkultur och sociala medier. På malmötxt presenterar hon bland annat ett utsnitt av sina texter ur det pågående verket »alltid våt för dig«.

☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆