Gallerinatt på Skånes Konstförening

Finissage, släpp av brevduvor och livemusik under Gallerinatten!
Lördagen den 30 september
kl 18-24
Fri entré (och korvar)

Finissage:

Matti Sumari & Petter Dahlström Persson: Paragoge
Öppet som vanligt lör-sön kl 13-16

Program:

kl 14:00 – Släpp av brevduvor
Brevduvor som släpps på en för dem okänd plats försöker alltid navigera hem till sitt duvslag. Det finns en del olika teorier om hur duvorna hittar hem. Vissa tror att de följer landmärken med synen men den kanske vanligaste uppfattningen är att de använder jordens magnetfält för att styra sin inre kompass. Den 30:e september kl 14 kommer ett antal brevduvor från en av klubbarna i Valdemarsro släppas från parkeringen på Skånes Konstförening för att flyga hemåt.

kl 14:30 Uppläsning av “Dear General John J. Pershing” med EvaMarie Lindahl
Texten “Dear General John J. Pershing” är ett brev från krigsduvan Cher Ami till generalen som gav duvan en Croix de Guerre-medalj för sin desperata flykt genom slaget vid Argonne i oktober år 1918. Brevet kommer att läsas upp av den Malmöbaserade konstnären EvaMarie Lindahl som arbetar med omfattande teckningsprojekt såväl som med text. Lindahl är även PhD-student inom fältet kritiska djurstudier vid Centre for Human Animal Studies vid Edge Hill University, UK. Hennes konstnärliga forskning och arbete fokuserar på djurens underordnade ställning i samhället och inom konstens produktionssystem.

kl 22:00  livemusik: Pets or Food + Mary Anne’s Polar Rig
Avsluta din kväll med livemusik framförd av de Malmöbaserade banden Pets or Food och Mary Anne’s Polar Rig.

Pets or Food
No-wave romantiker som använder saxofon, kaotiska beats och gnisslande gitarrer för att göra oljud på scen. Post-punk i sitt esse.
Soundcloud: https://soundcloud.com/pets-or-food

Mary Anne’s Polar Rig
Högljudd, fuzzig pop i högt tempo med talang för dängor. Influerat av 90-talet i all sin ära.
Lyssna: https://maryannespolarrig.bandcamp.com/