Releasefest för Röd Sol!

18 mars kl 18–21

Välkommen på releasefest för Johanne Lykke Naderehvandis nya roman. Röd sol är en kärlekshistoria och en familjetragedi, en mycket långsam barnthriller, en kuslig rubin. Under kvällen bjuds på dryck och röda ballonger och läsningar i den tidiga vårsolen.

Läsningar av:

Kristofer Folkhammar
Melanie Kitti
Sabinha Lagoun
Khashayar Naderehvandi
& författaren själv

Läsningarna börjar 18.30

Fri entré. Boken kommer att finnas till specialpris.

Välkomna!

Om boken
India och Kallas blir inbjudna till Kallas barndomsvän Desma och hennes stora hus vid havet. Det är sensommar och hettan är outhärdlig. Sent en kväll dyker tre barn upp, ensamma och utan någonstans att ta vägen. Desma ger barnen skydd för natten, men när en hotande brand bryter ut i bergen tvingas de bli kvar. Utan att någonsin ha önskat det blir India och Kallas bundna vid barnen. De börjar hänge sig åt den sortens kärlek och omsorg som vanligtvis är förbehållna föräldrar, i skuggan av det oundvikliga som hela tiden kryper närmare.

Om författaren
Johanne Lykke Naderehvandi (tidigare Lykke Holm), född 1987, är bosatt i Malmö. Hon debuterade 2017 med Natten som föregick denna dag. 2020 utkom romanen Strega, som nominerades till Svenska Dagbladets litteraturpris och Nordiska rådets pris.

Författarporträtt: Daniel Möller.

Tack till Bonniers.