Fredag 17 november kl 17.30–20.00
Baren öppnar kl 17.30, samtalet börjar kl 18.30
Tidskrifter och böcker kommer att finnas till försäljning

Välkommen till en kväll med tidskriften Glänta i sinnenas tecken. Med utgångspunkt i det senaste numret om människans sinnen bjuder Glänta in till en kväll full av syner, dofter, smaker, ljud och känselintryck. Dessutom lyfts flera sinnen fram som gör anspråk på att vara det sjätte sinnet. Till exempel sinnet för det outsagda, lokalsinnet, sinnet för sammanhang, förutsägandet och magkänslan. I numret samsas naturvetenskapliga forskare med författare, vetenskapsjournalister, psykologer, läkare, textilforskare, poeter och filosofer. Tillsammans ger de uttryck åt både det som sinnena uppfattar, och det som undflyr dem.

Under kvällen hålls ett scensamtal om sinnena, modererat av författaren Khashayar Naderehvandi. Medverkar gör huvudredaktörerna för numret, tidskriftsmakaren Göran Dahlberg och vetenskapshistorikern Julia Ravanis, samt biofysikern Fredrik Höök. Dessutom läsningar på videolänk av andra skribenter som medverkar i numret, bland andra författaren och psykologen Lydia Sandgren om sinnet för det outsagda och parfymentusiasten och översättaren Helena Fagertun om doften av papper.

Glänta är en essäistisk kulturtidskrift. I samma anda men i bokens form drivs också förlaget Glänta produktion. Redaktionen ligger i Göteborg. Läs mer om Glänta och det senaste numret på www.glanta.org

Skånes konstförenings program stöds av Malmö Stad, Region Skåne, Kulturrådet och ABF.