Hanna Ljungh och Björn Karlsson: Det inkontinenta

19/8 – 22/8 2011

Konstnärerna Hanna Ljungh och Björn Karlsson är en del av Ful space – en iscensättning av Ful nummer 3-4, 2011 på Malmöfestivalen. I samarbete med Skånes konstförening presenterar de i vårt galleri Det inkontinenta som består av byggandet av en fördämning, Bygga barriär/Building barriage. På ett stillsamt men ihärdigt sätt kommer fördämningen att läcka i galleriets lokaler.

Platsspecifika interventioner kommer även att göras i Malmö stads fontäner. Med små ingrepp kommer dessa att läcka under en kort tid.

Redovisning av arbetsprocessen med projektet Det inkontinenta avslutas med en filmvisning på Malmöfestivalen, söndag 21/8 kl. 22:00.

Hanna Ljungh är konstnär och arbetar med video, foto och installationer. Ljungs konstnärskap fokuserar på bilden av naturen som en slags sista utpost där maktstrukturer, ideal och bilden av civilisationen speglas tillbaka på oss själva.

Björn Karlsson är konstnär och arbetar med skulptur, text och installationer. I sitt konstnärskap intresserar sig Karlsson för poetisk, politisk och teatral skulptur. Karlsson bor och är verksam i Stockholm.

www.hannaljungh.com
www.bjornkarlsson.com
www.tidskriftenful.se