Ellen Hyllemose + Spektografi

I utställningen Lim mellan landskap skapar Ellen Hyllemose egensinniga och fantasieggande skulpturer och objekt ett eget landskap av form, färg och ytor.

Ellen Hyllemose är född 1968 och utexaminerades från Det Kgl. Danske Kunstakademi 1995. Hon har ställt ut bl.a på Esbjerg Kunstmuseum, Holstebro Kunstmuseum, Galerie Nord i Berlin och nu senast på Overgaden i Köpenhamn. Hyllemose har utfört flera utsmyckningsuppdrag. Hon bor i Köpenhamn.

Spektrografi är Skånes konstförenings medverkan i Grrrafik2011 – en regionomfattande satsning på den tryckta bilden. Vi vill med utställningen Spektrografi visa hur de moderna digitala teknikernas temporära tillstånd och snabba resultat kombinerat med interaktivitet, kan komplettera en mer än 700-årig tradition. Träsnitt, kopparstick och andra traditionella tekniker får här stryka på foten för digital ljud- och bildbehandling, projektioner, och utskrifter av kontorsskrivare.

På utställningen Spektrografi visas grafiska utskrifter och video-projektioner (med ljud) som deltagarna i Spektrografisk workshop tillsammans med Fredrik Olofsson producerat.
Deltagande konstnärer / Olof Broström, Elin Brynås, Jan Cardell, Timo Engelhardt, Andreas Kurtsson, Per Larsson, Fredrik Olofsson
Fredrik Olofsson har under flera år verkat som en apostel för SuperCollider. Han har hållit i otaliga workshop runt om i världen, undervisat och är med och utvecklar programmeringsspråket. Han är kompositör, performancekonstnär, programmerare, i febr 2009 uppförde han sin performance RedUniform på Skånes konstförening.
http://www.fredrikolofsson.com/