28 Oct, 14-15.30, Malmö konsthall, auditorium

14.00: Introduktion av curator Tawanda Appiah
14.10–15.10: Lecture av Lisa Tan
15.10–15.30: Q & A

I samarbete med Malmö konsthallen bjuder vi in till en offentlig föreläsning med den Stockholmsbaserade konstnären Lisa Tan. Föreläsningen är på engelska.

Lisa Tans film ”Waves” (2015) visas i vår utställning ”On the pulse of water” som reflekterar över historia, kontaktpunkter, språk, påverkan och satir, allt som vecklar ut sig genom skärmens flytande lins. Utställningen, som även inkluderar verk av CUSS Group, Runo Lagomarsino och Tabita Rezaire, pågår till den 29 oktober.

Lisa Tan presenterar ett urval av sina verk, med fokus på den roll som misslyckande och besvikelse har spelat i hennes arbetsprocess. Föreläsningen inkluderar även en kort presentation av hennes soloutställning, ”Dodge and/or Burn”, som nu visas på konsthallen Accelerator i Stockholm, och en specialvisning av filmen ”Dodge and Burn”.

I utställningen ”Dodge and/or Burn” har Lisa Tan tittat på skärningspunkter mellan nervsystemet och människans inre liv för att förstå mekanismerna och verkningar av konst, osäkerhet och formandet av det egna jaget. Filmen ”Dodge and Burn” (2021–2023) ingår i utställningen, och utgår från Tans återkommande försök att filma fyrverkerier från ett kommersiellt passagerarplan på väg till Los Angeles under USA:s självständighetsdag den 4 juli. Filmen, som visas under föreläsningen, har kommit till i ett försök att hantera sensorisk överbelastning och den skiftande närheten för varje individ till våld och annan exploatering i samtiden. Utställningen på Accelerator pågår fram till den 11 februari 2024.