Only once subtlety
med Ofelia Jarl Ortega, Aleksandar Georgiev, Andrius Mulokas, Zinzi Buchanan, Daniel Ramirez, Katarzyna Szugajew, Andrew Tay

 

6 dec lördag – 13-16 Presentation av projektet och de medverkande konstnärerna
8 dec måndag – 18-21 Öppet samtal kring projektet och presentation av resultatet hittills
12 dec fredag – 18-21 Vernissage! Resultatet av workshopen presenteras kl 19.00
Fri entré

Only once subtlety är en kontextualisering av flera olika konstnärers verk under temat subtilitet. Koreografen Ofelia Jarl Ortega har bjudit in olika konstnärer till ett miniresidens under två veckor i december på Skånes konstförening. Här jobbar konstnärerna tillsammans med att skapa förutsättningar för en happening.

Only once subtlety är ett slags laboratorium för kunskapsutbyte. Formatet med subtilitet som tema erbjuder en specifik potential för utforskande av olika undertexter och outforskade områden. Tillsammans jobbar de medverkande med subtilitet i olika former, både i konstverken och i mötet mellan dem, med det subtila i de små saker som gör deras happening möjlig men som inte nödvändigtvis är presenterade/representerade i rummet. Att ha subtilitet som ingång öppnar upp för nya tankar och idéer och en läsning ”mellan raderna”; att förflytta fokus till något mindre om än lika nödvändigt.

 

Med stöd av Malmö Stad och Skånes Konstförening