Cia Kanthi: Dark Light

Cia Kanthi, Flying birds* (2020) / *with Hisham and Mahmoud

Utställningsperiod To be announced
Curator Tawanda Appiah

Snart öppnar vi utställningen Dark Light med den Malmöbaserade konstnären Cia Kanthi. Kanthi är 2020 års mottagare av Sven och Ellida Hjorts Utställningsstipendium som ges ut årligen av Skånes konstförening till en ung konstnär baserad i Skåne. 

Juryns motivering
Cia Kanthis verk är rytmiska och meditativa undersökningar av det fördolda i samhället; det osynliga men också det avsiktligt dolda och övergivna. Genom att skickligt väva samman bild, rörelse, teknik och skulptur ilar hennes verk av elektricitet, omsluter betraktaren i en helt sensorisk upplevelse. Kanthis förmåga att rasera, rekonstruera och sammanfoga gör att betraktaren känner sig både nära sammanbunden och ibland frånkopplad; påmind om vad som kunde ha varit och vad som kan vara.
 

2020 års jury bestod av Tawanda Appiah (frilansande curator och skribent), Lena Bergendahl (konstnär och styrelseledamot på Skånes konstförening), Lucy Smalley (konstnär, pedagog och styrelseledamot på Skånes konstförening) och Jonelle Twum (producent och styrelseledamot på Skånes konstförening).


Läs mer om Cia Kanthis konstnärliga praktik och Dark Light i en intervju med konstnären i C-Print Journal.  

Mer information om konstnären och stipendiet hittar duhär!

Tillbaka