Skånes konstförening är sommarstängt från midsommar. Vi återkommer i månadsskiftet augusti/september med nya program och utställningar.

Kommande program

Sven och Ellida Hjorts utställningsstipendium 2022

Tack till alla som har skickat in nomineringar till Sven och Ellida Hjorts utställningsstipendium! Efter sommaren meddelas mottagaren som gör en utställning hos oss vintern 2023. Läs mer om stipendiet här.

To Where Are We Beautifully Going?

Efter sommaren försätter  To Where Are We Beautifully Going?, organiserat av frilansande curator Tawanda Appiah. Programmet är en serie samtal, föreläsningar, filmvisningar och interventioner som bjuder in publiken att uppleva en mångfald av visualiteter, praktiker och idéer. Mer information kommer i augusti.

Third Space öppnar under Malmö Gallerihelg 

Under våren och sommaren genomför Skånes konstförening 2022 års upplaga av Third Space Residency. Fokus ligger på videokonst tillsammans med konstnärerna Ana Paz, Ninnie Yeo och Sabrina Zutikno. Deltagarna presenterar sina arbeten i en gemensam grupputställning som öppnar den 23 september, i samband med Malmö Gallerihelg. Syftet med Third Space Residency är att skapa utrymme och gemenskap för lokala QTBIPOC-konstnärer. Vår målsättning är att skapa ett rum för oss och av oss, där deltagarna inte bara ingår i samtalet utan också sätter agendan för det.  Third Space Residency är skapat av Skånes konstförenings curator C. Grace Chang.

Med det vill Skånes konstförening passa på att önska alla konstnärer, deltagare och publik en glad sommar! Vi ses efter sommaren!