Sevedsfestivalen

Lördagen, den 24 augusti, kl, 14-22
Skånes konstförening, Bragegatan 15, Malmö
Gratis entré! 

Medverkande:
Alexander Jonsson (hantverk)
Dance Bee (dans) 
Imad Altamimi (musik)
insaunas (musik)
Linn Boekhout (konst) 
Lisa Elofsson (konst/poesi) 
Gitanas – Romska kvinno och kultur förening (dans & musik) 
Sergio Gio (performance)
Smiling (musik) 
Sol Anna (konst) 
Vendela Bergman (foto) 
Zynabb (زوزو) (video) 

Välkomna till en endagsfestival i den gamla textilfabriken i Seved, på andra våningen på Bragegatan 15. Till festivalen har vi bjudit in unga konstnärer och kreatörer att medverka som har en koppling till Seved för att visa vad de gör. Det kommer att visas måleri, poesi, live musik, dans, hantverk och mycket mer! 

Mer information om medverkande konstnärer och kreatörer kommer att publiceras närmare festivaldatumet tillsammans med programmet för dagen. Fler namn på medverkande kan komma att tillkomma. 

Festivalen arrangeras av Skånes konstförening och är en del av projektet Södra Sofielunds Museum som har som mål att skapa ett konstnärligt och utforskande rum för och om vårt närområde. Under våren arrangerade vi ett antal workshops – allt från konstpromenader till lerverkstäder till storytelling – detta för att tillsammans undersöka vilka berättelser närområdet bär på.  Festivalen är nästa steg i arbetet där vi vill se vad för konst och kultur som skapas i området.

Skånes konstförening har en folkölsbar som serverar mat. Ingen annan alkohol eller mat är tillåten i våra lokaler. 

Projektet drivs av Skånes konstförening och presenteras med stöd av Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet, ABF och med stöd av Region Skåne’s ”Ung kraft”-projektbidrag för att göra unga och unga vuxna delaktiga i kulturlivet.

Tillbaka