Release och sammankomst för Delta – An Ocean Call

22 oktober, 17–21

Release och sammankomst av Delta – An Ocean Call, en publikation om vatten som koreografisk praktik publicerad av PAM och Pontus Pettersson.


PROGRAM:
17–18: Workshop “The Water Practice / Hydrologics” med Pontus Pettersson (föranmälan krävs, skriv till info@skaneskonst)

18–21: Release för publikationen. Presentation av Delta kl 18.30 (öppet för alla)

Under hela kvällen visas videoverk av Elly Vadseth.

The Water Practice / Hydrologics:

Koreograf och konstnär Pontus Pettersson (SE), ger för kvällen en workshop i hans vattenpraktik där hans vattenaforismer från publikationen används som ett verktyg för att bli vatten. Genom aforismernas performativa, korta och koreografiska direktiv bekantar och beaktar vi vårt vattniga jag. Vi kommer även göra egna vattenaforismer. Du behöver inte ha någon erfarenhet av dans för att delta men kom gärna i bekväma kläder.
Workshoppen är på svenska eller engelska beroende på deltagarnas behov.

Sensate Body(s) past, present futures:

Elly Vadseth (NO/USA) är en konstnär och forskare som undersöker förändringar i ekologiska, biologiska och atmosfäriska relationer och somatisk kunskap. Under kvällen visas flera av hennes senare videoverk där hon utforskar rytmiska, långsamma och vattniga koreografier i Oslos fjordar. I sitt arbete utforskar hon hydrokoreografier mellan arter med maneter och is som påverkas av temperaturökning. Genom rörelse undersöker hon kroppsliga metoder för att utvidga relationer och medvetande mellan arter i relation till de förändringar som sker över och under vattenytan. I publikationen delar hon detta arbete i ett samtal med curatorn Vibeke Hermanrud.

OM DELTA:
Delta är att vara tillsammans
Delta ser koreografi som ett verktyg och uttryck för att navigera i denna värld
Delta är en plats
Delta är en publikation
Delta är en ansamling av temporära slag
Delta är en flytande väg som blir vågor
Delta är en inkörsport och sorti, ett rop från havetDelta organiseras av Pontus Pettersson och Izabella Borzecka/PAM.


OM PAM:
PAM är en plats för experimentell publicering, performancekonst och koreografi. PAM driver verksamhet på olika platser, i olika rum och i olika konstellationer – som bibliotek, residens, utgivare och organisatör. PAM initierar och genomför gränsöverskridande projekt, mötesplatser och publika interventioner. PAM strävar efter att främja och skapa nya konstnärliga format för tänkande, gemenskap, presentation och distribution. PAM är ett självorganiserat initiativ med bas i Stockholm, initierat av curatorn Izabella Borzecka.


I publikationen delar Bronwyn Bailey-Charteris, Paul Maheke, Axel Andersson, Sindri Runudde, Vibeke Hermanrud, Elly Vadseth, Daniela Bershan, Sabrina Seifried, D.N.A. (Dina El Kaisy Friemuth, Neda Sanai and Anita Beikpour), Every Ocean Hughes, Adham Hafez, Pontus Pettersson och Alice MacKenzie med sig av sina vattenpraktiker, historier och narrativ.

Formgivning: Sara Kaaman


TILLGÄNGLIGHET
Tillgänglig entré till Skånes konstförening finns via hiss några meter till vänster från huvudingången. HWC finns på tredje våningen, vänligen be personalen om hjälp. Se Skånes konstförenings hemsida för mer information.

COVID-19
Vi håller oss uppdaterade om Covid-19 och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Handsprit finns till våra besökare och vi desinfekterar publika ytor. Stanna hemma vid symtom eller sjukdom.

Skånes konstförenings utställningar och program stöds av Malmö Stad, Region Skåne, Kulturrådet och ABF.

Projektet Delta stöds av Nordisk Kulturfond och Kulturrådet.

Tillbaka