WORKSHOPS

På Skånes konstförening kommer vi under våren 2019 att göra ett antal workshops för barn och unga, med fokus på vårt närområde Seved.

Har du några idéer på vad du skulle vilja göra på en workshop? Skicka dina idéer till sodrasofielundsmuseum@skaneskonst.se

Våra workshops är en del av projektet Södra Sofielunds Museum som drivs av Skånes konstförening under en tvåårsperiod. Följa det pa Facebook:
https://www.facebook.com/sodrasofielundsmuseum
Skånes konstförening är en plats för konst och kultur i Malmö, beläget i en före detta textilfabrik i området Seved, Södra Sofielund.

WORKSHOPS FÖR BARN
Sevedsplaneten
Varannan torsdag kl. 16-18, med start den 14/2.

Kom på konstworkshops för barn och experimentera med material och tekniker som keramik, teckning, ansiktsmålning och bakning. Tillsammans bygger vi Sevedsplaneten, en ny värld för växter, djur och människor med nya saker, smaker, lukter och figurer. Workshopen ger möjlighet att på ett lekfullt sätt fantisera om en annan tänkbar värld och reflektera över det vi har på jorden.

Aktiviteten är kostnadsfri och det finns material och fika på plats.
För barn upp till 12 år i vuxens sällskap.   

Vi kommer bland annat att bygga om leksaker, samla in dofter från Seved, titta på offentlig konst och teckna, göra masker och baka en jättetårta.


WORKSHOPS FÖR UNGA
Mitt Seved
Välkommen till våra träffar/workshops varannan onsdag kl. 17-20, med start den 20/2.

Under våren kommer vi att ha 8 workshops där vi tillsammans undersöker vårt närområde. Är du tonåring och sugen på att lära dig nya saker och göra konst? Har du en personlig relation till Seved och Södra Sofielund? Har du saker att berätta om Seved som ingen annan vet om? Eller kanske du vill upptäcka Seved med oss? Tillsammans undersöker vi vilka röster som får höras och vilka berättelser och uttryck som får ta plats.

Workshops är gratis och det går att komma till en workshop även om man inte varit med förut.

Vi kommer att göra zines, ha skrivar/poesi-verkstad, undersöka konsten som finns på gatorna i Seved, göra DIY textiltryck, rita om kartan för området, testa nya sätt att göra självporträtt, lära oss storytelling, göra avgjutningar, prata om objekt och berättelserna de bär på och smaka på Seved.


Våra workshops är en del av projektet Södra Sofielunds Museum som drivs av Skånes konstförening under en tvåårsperiod. Skånes konstförening är en plats för konst och kultur i Malmö, beläget i en före detta textilfabrik i området Seved, Södra Sofielund, Bragegatan 15.

Vår verksamhet presenteras med stöd av Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet, ABF och med stöd av Region Skåne’s “Ung kraft”-projektbidrag för att göra unga och unga vuxna delaktiga i kulturlivet.