WORKSHOPS

Under våren 2019 håller vi på Skånes konstförening ett antal workshops som riktar sig framförallt till barn och unga (men alla åldrar är välkomna). Skånes konstförening är en plats för konst och kultur i Malmö, beläget i en före detta textilfabrik i området Seved, Södra Sofielund, och med omkring åtta utställningar per år. 

Workshops är en del av projektet “Södra Sofielunds Museum“ som har målet att utforska vårt närområde Södra Sofielund/Seved utifrån konstnärliga och museologiska praktiker. Projektet avser att skapa ett lärande och utforskande rum för de som bor i området och andra Malmö som vill delta. Det drivs under en tvåårsperiod och under första delen genomför vi dem i form av .

Workshopsen är gratis och det går att delta i en workshop även om man inte varit med förut. 

För att se ett SVT-reportage om workshopen klicka här!

Kommande workshops!
April
3:           Mitt Seved: Textiltryck
8:           Sevedsplaneten gästar Garaget: Leksaksworkshop
10:        Mitt Seved gästar Garaget: Skrivarworkshop
11:        Sevedsplaneten: Keramik
17:        Mitt Seved: Konstpromenad
24:        Mitt Seved: Storytelling
25:        Sevedsplaneten: Teckning/Skulptur
May
2:           Sevedsplaneten: Keramik
15:        Mitt Seved: Skrivarworkshop
23:        Sevedsplaneten: Sevedstårtan  (Sevedsplaneten)
29:        Mitt Seved: Gör ditt eget fanzine

Mer ingående information om våra workshops publiceras löpande.


WORKSHOPS FÖR BARN
Sevedsplaneten
Varannan torsdag kl. 16-18, med start den 14/2.

Workshopen är utformad för barn upp till 12 år i vuxens sällskap men alla är välkomna att delta oavsett ålder. Ungefär varannan torsdag, kl. 16-18 håller vi en workshop under titeln “Sevedsplaneten“. Kommande workshoptillfällen är 11/4, 25/4, 2/5 och 23/5.

Tillsammans experimenterar vi med olika material och tekniker. Inga förkunskaper krävs och alla kan arbeta på i sitt eget tempo. Aktiviteten är kostnadsfri och det finns material och fika på plats. 

Vi ska bygga upp en ny värld, Sevedsplaneten, för växter, djur och människor med nya saker, smaker, lukter och figurer. Vi kommer bland annat att bygga om leksaker, samla in dofter från Seved, titta på offentlig konst och teckna, göra masker och baka en jättetårta. Workshopen ger möjlighet att på ett lekfullt sätt fantisera om en annan tänkbar värld och reflektera över det vi har på jorden. 


WORKSHOPS FÖR UNGA
Mitt Seved
Välkommen till våra träffar/workshops varannan onsdag kl. 17-20, med start den 20/2.

Välkommen till workshops för unga (och alla som vill vara med) varannan onsdag kl. 17-20. Kommande workshoptillfällen är 3/4, 17/4, 24/4, 15/5 och 29/5.

Under våren kommer vi att ha ett antal workshops där vi tillsammans undersöker vårt närområde. Vi kommer att göra zines, ha skrivar/poesi-verkstad, undersöka konsten som finns på gatorna i Seved, göra DIY textiltryck, rita om kartan för området, testa nya sätt att göra självporträtt, lära oss storytelling, göra avgjutningar, prata om objekt i området och berättelserna de bär på. 

De hålls för den som är sugen på att lära sig nya saker och göra konst, som har en relation till Seved och Södra Sofielund, saker att berätta eller som vill bara vill upptäcka Seved med oss. Tillsammans undersöker vi vilka röster som får höras och vilka berättelser och uttryck som får ta plats. 


Vår verksamhet presenteras med stöd av Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet, ABF och med stöd av Region Skåne’s ”Ung kraft”-projektbidrag för att göra unga och unga vuxna delaktiga i kulturlivet.